Vegetarisch koken: basiscursus

U bent hier

Home > Vegetarisch koken: basiscursus

Wanneer

wo, 24/02/2021 - 10:00 - 13:00
wo, 10/03/2021 - 10:00 - 13:00
wo, 31/03/2021 - 10:00 - 13:00
wo, 28/04/2021 - 10:00 - 13:00
wo, 26/05/2021 - 10:00 - 13:00
wo, 16/06/2021 - 10:00 - 13:00
Voeg toe aan kalender2021-02-24 10:00:002021-02-24 13:00:00GMT+01:00Vegetarisch koken: basiscursusStationsstraat 21 8860 Lendelede2021-03-10 10:00:002021-03-10 13:00:00GMT+01:00Vegetarisch koken: basiscursusStationsstraat 21 8860 Lendelede2021-03-31 10:00:002021-03-31 13:00:00GMT+01:00Vegetarisch koken: basiscursusStationsstraat 21 8860 Lendelede2021-04-28 10:00:002021-04-28 13:00:00GMT+01:00Vegetarisch koken: basiscursusStationsstraat 21 8860 Lendelede2021-05-26 10:00:002021-05-26 13:00:00GMT+01:00Vegetarisch koken: basiscursusStationsstraat 21 8860 Lendelede2021-06-16 10:00:002021-06-16 13:00:00GMT+01:00Vegetarisch koken: basiscursusStationsstraat 21 8860 Lendelede

Waar

Zaal Lindelei
Stationsstraat 21
8860 Lendelede

Prijzen

Standaardtarief - 180.00
Sociaal tarief - 90.00

Prijs incl. ingrediënten

Studententarief - 90.00

Prijs incl. ingrediënten

UiTPAS kansentarief - 36.00

Prijs incl. ingrediënten

 

Het overschakelen naar een meer vegetarisch voedingspatroon brengt allerhande vragen met zich mee die we graag bekijken in deze basiscursus. 


Vegetarisch koken is niet alleen het vlees weglaten en nieuwe produkten leren gebruiken, het is vooral ook op een bewustere manier je maaltijden opbouwen en vormgeven. Je leert in deze driedelige korte lesreeks eenvoudige, kleurrijke, toegankelijke bereidingen klaarmaken die ook versterkend, volwaardig en verzadigend zijn. Je werkt o.a. met seizoensingrediënten, de verschillende graansoorten, de plantaardige eiwitten en oliën, de grote waaier aan verse en gedroogde kruiden en specerijen, de vele bindmiddelen en natuurlijke zoetmiddelen.  


De recepten zijn gemakkelijk te integreren in de dagelijkse keuken of in gezinnen met kinderen. Deze reeks is geschikt voor alle geïnteresseerden, voor beginners en gevorderden.


www.dezonnekeuken.be

Praktische info:

Breng een schort, handdoek en potjes om overschotjes mee te nemen mee. De maaltijd met bio-ingrediënten is in de prijs
begrepen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar