Uitstap naar Antwerpen

U bent hier

Home > Uitstap naar Antwerpen

Wanneer

za, 02/11/2019 - 10:30 - 17:00
Voeg toe aan kalender2019-11-02 10:30:002019-11-02 17:00:00GMT+01:00Uitstap naar AntwerpenKoningin Astridplein 27 2000 Antwerpen

Waar

Antwerpen Centraal
Koningin Astridplein 27
2000 Antwerpen

Prijzen

Standaardtarief - 36.00

 

Het programma van deze dag is modulair. Je kiest zelf welke delen je meevolgt. Per programmadeel spreken we ter plaatse af. Na het bezoek aan het Havenhuis is een retour met minibus naar het station Antwerpen Centraal voorzien.


Fotomuseum

Stephan Vanfleteren In het najaar van 2019 brengt Fotomuseum Antwerpen de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar. We bezoeken de expo met gids en vervolgens kan je volgens eigen interesse de werken bekijken.


Cadix, tussen Stad en Havenhuis

Er is geen plaats in Antwerpen waar de stadsontwikkeling zo snel gebeurt als op het Eilandje. De oudste dokken en hun omgeving worden in sneltreinvaart omgevormd tot woon-, werk- en recreatiegebied. Het Eilandje is bekend tot ver buiten de stad. We bezoeken de Cadixwijk en de nieuwe projecten die daar recent gerealiseerd zijn of nog op stapel staan. Uiteindelijk zullen hier 4000

mensen wonen. Men is alvast begonnen met de aanleg van het Cadixplein, het toekomstige hart van de wijk. Met een gids starten we aan de Nassaubrug bij het MAS en we beëindigen onze tocht bij het nieuwe havenhuis, het allernieuwste architectonisch kunstwerk, geniaal van vorm en constructie.


Dit is een behoorlijk stevige wandeling. I.s.m. Expeditie de stad.


Havenhuis

Zaha Hadid Architects leverde met het Havenhuis een architecturaal meesterwerk af, op maat van een wereldhaven als Antwerpen. Het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen is zonder twijfel een van de blikvangers van de Antwerpse skyline. Maar ook binnenin is het gebouw adembenemend, dankzij een fascinerend lijnenspel en duizelingwekkende vergezichten. Rondleiding met gids.

Praktische info:

Het programma van deze dag is modulair. Je kiest zelf welke delen je meevolgt. Per programmadeel spreken we ter plaatse af.

Inschrijven bij

Cultuurcentrum Wevelgem
Tel:
056/433495

Partner:

Cultuurcentrum Wevelgem

Over de begeleiding:

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info