Tuinesië: Rudi Laermans

U bent hier

Home > Tuinesië: Rudi Laermans

Gesprekken met gangmakers

Wanneer

ma, 13/07/2020 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-07-13 20:00:002020-07-13 21:30:00GMT+01:00Tuinesië: Rudi Laermans6 Broelkaai 8500 Kortrijk

Waar

BK6
6 Broelkaai
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

Vormingplus & BK6 schotelen je deze zomer in de tuin van Broelkaai 6, aan de Leie in Kortrijk, Tuinesië voor: drie personen die ons zodanig inspireren dat we hen (en hun gedachten) met jullie willen delen. Het zijn stuk voor stuk gangmakers. Wat ze ons voor de voeten werpen, zal allicht niet zonder gevolgen blijven. In elk geval heeft het steentje dat zij verleggen ontegensprekelijk een impact op ons samenleven. En dat zal na hun bezoek niet anders zijn.

Cultuursocioloog Rudi Laermans heeft een apart zintuig om vernieuwingen in de kunsten te registreren. Zo was hij een van de eersten om het werk van Anne Teresa De Keersmaeker en Jan Lauwers (Needcompany) op te merken en te verwelkomen. Hij is een aandachtig toeschouwer van de culturele actualiteit waarover hij in opinieartikels graag zijn stem laat horen, is het nu over het lot van de standbeelden van Leopold II of de dubbelzinnigheid van een (Vlaamse) canon. 

Zijn meest recente boek 'Ik, wij, zij' is een bundel trillend actuele opstellen. In een paar relatief korte teksten legt hij de paradoxen van ons huidige samenleven bloot. Hoe populistische partijen handig gebruik én misbruik maken van democratische gemeenplaatsen of hoe we met zijn allen meedraven in het raster van de authenticiteitscultuur.

Deze melancholicus stond bovendien mee aan de wieg van het Kortrijkse Buda-eiland. Gelukkig voor ons werd hij toch geen saxofonist in een jazzorkest.

Tijdens Tuinesië wordt hij geïnterviewd door Jan Timmerman (Vormingplus).

Kom ook naar de andere Tuinesië-interviews:

Partner:

BK6

Over de begeleiding:

Trefwoorden: Zomer, 2020
Er zijn nog plaatsen beschikbaar