Touched twice: Kunst-belevingswandeling

U bent hier

Home > Touched twice: Kunst-belevingswandeling

Ann Deman en Yves Velter

Wanneer

za, 18/05/2019 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2019-05-18 14:00:002019-05-18 17:00:00GMT+01:00Touched twice: Kunst-belevingswandelingBroelkaai 8500 Kortrijk

Waar

Broeltorens
Broelkaai
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 198409

Onder de noemer # WHO CARES? organiseren de musea Kortrijk en Bubox twee tentoonstellingen met als rode draad 'kwetsbaarheid'.Kunstenares Ann Deman toont in haar tentoonstelling 'Journey' een installatie met foetussen in wit porselein. Zelf zegt ze hierover: "Deze materie laat me toe de fragiliteit uit te drukken van het innerlijk kind, de ziel in elk van ons. Werk rond bewustwording en Zijn. Fragiele foetussen die als het ware tot bloei komen.”


Yves Velter werkt vanuit een sterke bekommernis om de menselijke conditie in de huidige samenleving, en snijdt maatschappelijke vraagstukken aan in zijn werk. Dit gebeurt steeds vanuit een verlangen om complexe zaken bespreekbaar te maken en ter discussie te stellen. Het merendeel van zijn werk gaat over de basisbehoefte van de mens om te communiceren, over fundamentele eenzaamheid, onmacht en kwetsbaarheid.


Het werk van Yves Velter focust niet alleen op lichamelijke kenmerken, hij heeft ook aandacht voor psychologische en beschouwelijke thema’s. De personages krijgen weinig referenties of identiteit mee maar bevatten toch telkens een materiaal met een symbolische waarde, zoals: gaatjeskarton, spiegels, brieven of foto’s. Die elementen geven vorm aan maatschappelijke vraagstukken of persoonlijke angsten en dromen.


Hij is gefascineerd door de impact van de veelal onwaarneembare aanwezigheid van gevoelens en gedachten, gewoontes en gedragingen. Hij brengt in deze tentoonstelling, 'Soul Contractions', beeldende alternatieven samen voor thema’s als kwetsbaarheid en zorgzaamheid, geheugenverlies of beklemming. Op die manier wordt iets efemeer, zoals het zielenheil of welbevinden, tastbaar en zichtbaar, zoals een genezingsproces of een effect van transformatie.


Tijdens deze wandeling brengen we een bezoek aan beide tentoonstelling waarbij we ons telkens laten raken door de kunst. Hilde Breda geeft ruimte aan die 'geraaktheid' en gaat met de groep in gesprek hierover. Durf jij je ook te laten raken?


i.s.m. Musea Kortrijk en BuBox in het kader van het project # WHO CARES ? en het festival 'Caring = sharing', een organisatie van Schouwburg Kortrijk en partners, van 20 tot 25 mei 2019. Lees hier het volledige programma van het festival.

Partner:

BuBox
Musea Kortrijk

Over de begeleiding:

Hilde Breda verdiepte zich, na haar jarenlange theateromzwervingen als actrice, in stemexpressie, stemcoaching en energetisch werk.
Ze ontdekte in de stem een fascinerende en krachtige compagnon de route tot transformatie en ontwikkeling.
Ze heeft een individuele praktijk als stemcoach en werkt ook graag met groepen rond stemexpressie, intuïtie en persoonlijke groei.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.