Tofu smakelijk leren bereiden

U bent hier

Home > Tofu smakelijk leren bereiden

Wanneer

wo, 18/11/2020 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-11-18 19:00:002020-11-18 22:00:00GMT+01:00Tofu smakelijk leren bereidenWaalvest 1 8930 Menen

Waar

Cultuurcentrum De Steiger vzw
Waalvest 1
8930 Menen

Prijzen

Standaardtarief - 39.00

 

In de vegetarische keuken kunnen we verschillende soorten eiwitten gebruiken. De peulvruchten waartoe ook de soja met zijn afgeleide product tofu behoort, is er één van. Hoe beter je dit eiwit leert kennen, hoe beter je het ook op maat leert bereiden. Op die manier worden kooklessen meer dan het louter technisch leren bereiden van ingrediënten. Je ontwikkelt inzicht en leert dit praktisch omzetten in gerechten.


Tofu, het witte blokje sojakaas met de neutrale en vrij fletse smaak, vraagt om er iets mee te doen. Je leert met de verschillende soorten tofu werken en hoe je hem op smaak brengt. Marineren, bakken, frituren, in de oven, in beleg, … er zijn tal van mogelijkheden om smaak en kleur in je tofubereidingen te brengen. Die vele mogelijkheden bekijk je, samen met het specifieke van het peulvruchteneiwit uitgebreid in de les. 


Zowel voor de beginnende als de gevorderde kok.

Praktische info:

Breng een schort, bewaarpotjes, schilmesje, snijplank en keukenhanddoek mee.

Inschrijven bij

Cultuurcentrum De Steiger vzw
Tel:
056/515891
E-mailadres:

Partner:

Cultuurcentrum De Steiger vzw

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info