Time Zone

U bent hier

Home > Projecten > Time Zone

In 2016 gingen we aan de slag gaan met bewoners van Staden en het opvangcentrum van Poelkapelle. Uitvalsbasis is basisschool 't Klavertje. We trekken de straat op met fotografen, maken graffiti en dansen rond (dag)rituelen.  Een project van 't Klavertje, opvangcentrum Poelkapelle, Passerelle, Vormingplus MZW, erfgoedcel Terf, CC De Spil, gemeente Staden ism Jonas Deruytter, Graffitit vzw, Cera en vele anderen.

In dit project gaan bewoners van Staden en het opvangcentrum van Poelkapelle samen aan de slag met dans, foto's en graffiti. In gemengde groepen gaan ze samen aan de slag en brengen ze riutuelen in beeld, of verbeelden ze rituelen in graffitikunst en in een dansvoorstelling in de school. Een breed samenwerkingsverband van partners uit de regio Kortrijk-Roeselare-Tielt pakt dit aan in Staden.

We starten in maart en april met een dansproject in de lokale GO-basisschool, waar een deel van de kinderen uit kwetsbare gezinnen komt, en een ander deel uit het asielcentrum van Poelkapelle. Via de kinderen betrekken we geleidelijk aan de ouders via educatieve initiatieven bij de lokale dorpsgemeenschap. Rituelen staan centraal in het dansproject met kinderen en in het werken met de ouders. Erfgoed, en in het bijzonder het werken rond rituelen, wordt ingezet als verbindend element. Een fotograaf en een choreograaf en graffitikunstenaarscollectief begeleiden het traject. Vormingplus en de erfgoedcel zorgen voor de omkadering en verbinding tussen alle groepen. De gemeente Staden ondersteunt.

In het schooljaar 2015-2016 eindigt dit in een eerste feestelijk toonmoment, waarna in het schooljaar 2016-2017 wordt voortgebouwd op de ervaringen. Bedoeling van de partners is om kinderen en hun ouders, de lokale school en de lokale dorpsgemeenschap met elkaar te verbinden, over grenzen en generaties heen. Dit moet leiden tot een positiever perceptie van elkaars mogelijkheden.
Volg het project op https://www.facebook.com/timezonestaden/

Video: https://vimeo.com/166918605

Periode: 
januari, 2016 tot mei, 2016