Techquiz & nieuwjaarsreceptie

U bent hier

Home > Techquiz & nieuwjaarsreceptie

Wanneer

di, 21/01/2020 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-01-21 19:00:002020-01-21 21:30:00GMT+01:00Techquiz & nieuwjaarsreceptieWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

Hoe noemt de technologie waarmee men transacties van cryptomunten bijhoudt? Welke technologie maakt bellen mogelijk via het internet? Welke sociale media app van Chinese makelij is de laatste jaren heel populair bij kinderen?

Dit zijn enkele voorbeeldvragen die we afvuren op deze 'Techquiz' d.m.v. Kahoot. De meerkeuzevragen hebben een luchtig karakter en zijn erop gericht om je IT-kennis op speelse wijze te verbreden; het competitief element is secundair. Je vormt ter plekke groepjes van 3 à 4, of je kan ook als groep inschrijven.

Deze bijeenkomst tegelijk ook als nieuwjaarsreceptie van de Digidokters en van de DigiPinguïns. In de deelnameprijs is een gratis drankje en versnaperingen inbegrepen.

Je kan ook een DigiPinguïns-steunabonnement overwegen (meteen goed voor 11 bijeenkomsten in 2020).

Partner:

Bibliotheek Kortrijk

Over de begeleiding:

Jürgen Van Lerberghe is projectcoördinator mediawijsheid en e-inclusie bij Bib Kortrijk, met een passie voor single-board computers, #makestuff en arcade gaming.

Merijn Supply is stafmedewerker ICT bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijk voor alle programma's binnen 'Digitaal & Media'. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen, maar in z'n beroepsleven maakte hij zich vooral nuttig op vlak van informatica. Zijn voorkeur gaat uit naar vrije en open source software. In z'n vrije tijd sleutelt Merijn nog het liefst aan een breed arsenaal aan fietsen en hij weigert koppig om grenzen te erkennen op vlak van fietsmobiliteit. Daarnaast volgt hij de internationale actualiteit en is hij een fervent muziekliefhebber, in het bijzonder van electronica en jazz.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar