Take Good care of my baby

U bent hier

Home > Take Good care of my baby

kortfilm met nabespreking i.k.v. Werelddag van verzet tegen Armoede

Wanneer

do, 10/10/2019 - 19:00 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-10-10 19:00:002019-10-10 21:00:00GMT+01:00Take Good care of my babyWaalvest 1 8930 Menen

Waar

Bibliotheek Menen
Waalvest 1
8930 Menen

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

 

De strijd tegen armoede en maatschappelijke uitsluiting kent jaarlijkse een hoogtepunt tijdens de Werelddag van verzet tegen Armoede op 17 oktober, wanneer steden en gemeenten overal ter wereld het verzet tegen armoede in de verf zetten. In Menen resulteerde een samenwerking tussen verschillende culturele en sociale partners de voorbije jaren in een poëzieproject en een tentoonstelling. (meer info)

In aanloop naar 17 oktober, vertonen we in Menen op donderdagavond 10 oktober de film 'Take good care of my Baby'

De kortfilm ‘Take Good Care of My Baby’ speelt zich af in 'De Nieuwe Stad', een bijzondere wijk in Oostende. Een eiland in de stad met hoogbouw, een doolhof van sociale woningen, voetbalpleintjes en smalle achterafsteegjes. Kwetsbaarheid wordt er gecompenseerd met een stevige dosis authenticiteit, humor en solidariteit. 

Regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter doken samen met KleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen een aantal maanden onder in De Nieuwe Stad om er met de bewoners een kortfilm te maken die de eigenheid en kracht van hun wijk zichtbaar maakt voor de 'buitenwereld'. Het is een verhaal op het lijf van de buurt geschreven: het relaas van een alleenstaande moeder die haar leven op rails tracht te krijgen en daarbij de hulp krijgt van de wijk. Een warm verhaal zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar steeds hoopvol.

Na de filmvoorstelling gaan we met elkaar in gesprek - met aanwezigheid van enkele acteurs uit de film! - over solidariteit en kansarmoede. Want kansarmoede kan iedereen overkomen. Iedereen kent wel iemand die de eindjes maar moeilijk aan elkaar kan knopen of minder kansen krijgt. Kwetsbare situaties treffen heel veel mensen vroeg of laat in het leven.

i.s.m. Bibliotheek Menen en Samenlevingsopbouw Menen

Werelddag van verzet tegen Armoede in Menen

In kader van de Werelddag van verzet tegen Armoede ziet er in Menen tevens een inclusief koor, bestaande uit met mensen met en zonder armoede-ervaring, het licht.

Het koor maakt een strijdlied over wat het betekent om in armoede te leven. Het lied verspreiden ze onder scholen, verenigingen, buren en vriendengroepen,... met de vraag het lied op 17 oktober overdag op verschillende plaatsen in Menen te zingen. Op 17 oktober 's avonds komt het koor thuis bij De Figuranten, waar het lied, samen met heel wat andere strijdliederen, zal worden gezongen voor een publiek.

De Werelddag van verzet tegen armoede in Menen komt tot stand door een samenwerking tussen Welzijnsschakel Grenslicht, Bibliotheek Menen, De Figuranten, CC De Steiger, Avondwerking 't Kot - Menen, Psychiatrisch Centrum Menen, Academie voor Beeld, Muziek en Woord Stad Menen, Samenlevingsopbouw Menen, Vormingplus MZW, Inloopteam Hoekhuis, Stad Menen, OCMW Menen, LDC Allegro en woonzorgcentrum Andante - IVA Zorg, CAW Zuid-West-Vlaanderen vzw.

Praktische info:

Het aantal deelnemers aan de filmavond is beperkt tot 50.
Inschrijven is niet verplicht, doch een aanrader via bibliotheek@menen.be met vermelding 'Take good care - 10 oktober'.

Inschrijven bij

Openbare bibliotheek Menen
Tel:
056/515870
E-mailadres:

Partner:

Bibliotheek Menen

Over de begeleiding:

Kurt Declercq is projectmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij studeerde maatschappelijk werk aan 'den' Ipsoc in Kortrijk en bouwde de voorbije jaren zijn multifunctionele werkervaring op binnen de sector voor personen met een beperking: eerst bij groep Ubuntu, en later als projectmedewerker binnen het Vlaamse Steunpunt Expertisenetwerken. Kurt neemt bij Vormingplus diverse projecten onder zijn hoede. 'Tot ergens onderweg’ luidt zijn motto, steeds curieus en op zoek naar verhalen en passies van mensen en evoluties in de samenleving. Muziek, theater,... en het zich sociaal engageren zijn belangrijke codewoorden.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info