Stressvrijer leven. Wat doet stress met jou?

U bent hier

Home > Stressvrijer leven. Wat doet stress met jou?

Wanneer

do, 02/05/2019 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-05-02 19:30:002019-05-02 22:00:00GMT+01:00Stressvrijer leven. Wat doet stress met jou?Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 15.00
Sociaal tarief - 7.50
Studententarief - 7.50

Code: 198366

Stress is een omstreden én een verrassend iets. Sommigen beoordelen hem negatief, anderen positief. Uit wetenschappelijk onderzoek - onder meer verricht met behulp van functionele hersenbeeldvorming - blijkt dat stress ons vermogen tot gelukkig en accuraat functioneren vaak ondermijnt. Bezorgt stress ons dan op zijn minst het nuttige gevoel van dreigend gevaar? Ja, maar meestal bevindt dat gevaar zich ... in onszelf!?


Tijdens deze avond vertelt Philippe Vandevorst aan de hand van eigen ervaringen en de wonderbaarlijke nieuwste ontdekkingen op neurologisch vlak over de bijzondere correlatie tussen de prefrontale modus en stress. De kernvraag is: hoe kan de toegang van de prefrontale neocortex (de zetel van ons weten en redeneervermogen die het ratio van de linkerhersenhelft overstijgt) tot ons bewustzijn vergemakkelijkt worden, waardoor het conflict waaruit de stress voortkomt, wordt opgelost via beter aangepaste en creatievere ideeën en handelingen?


Naast een theoretische onderbouw doen we ook samen een aantal praktische korte oefeningen.


www.timotheus.be 

Partner:

Timotheus vzw

Over de begeleiding:

Philippe Vandevorst studeerde economie en theologie. Zijn mentors waren Patrick Drouot (Fr.), Ronald Van de Peppel(Nl), Bob Monroe(US),
Richard Moss (US) en Lama Tarab Tulku. NLP- Practitioner. Sedert 1988 ontwikkelde hij diverse cursussen en trainingen in het kader van intuïtieve ontwikkeling en psycho-energetica.
Is actief als Psycho-energetische Rouw- en stervenscoach en legt zich toe op Psycho-energetisch Master Leadership.
Staflid vzw Epeca, lid van de kerngroep Timotheus project.

www.timotheus.be

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.