Samenleven in dialoog: Khalid Benhaddou over de islam

U bent hier

Home > Samenleven in dialoog: Khalid Benhaddou over de islam

Een mondiale verlichting van de Islam, where east meets west

Wanneer

ma, 14/01/2019 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-01-14 20:00:002019-01-14 22:00:00GMT+01:00Samenleven in dialoog: Khalid Benhaddou over de islamDe Munt 8 8800 Roeselare

Waar

Kenniscentrum ARhus
De Munt 8
8800 Roeselare

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

Code: 198293

In de vorige eeuw werd 'het einde van de grote verhalen' verkondigd. De grote levensbeschouwingen hadden hun uitstraling en aantrekkingskracht verloren en zouden een stille dood sterven. Maar hoe ziet de situatie eruit in de 21ste eeuw? Welke plaats hebben levensbeschouwingen in onze samenleving vandaag? En hoe verhouden ze zich tot elkaar? We onderzoeken gedurende vier avonden wat de eigenheid van de islam, de katholieke kerk, de protestantse kerk en het vrijzinnig humanisme is. Eminente sprekers staan stil bij de actuele uitdagingen. 

In een vijfde avond gaan Roeselaarse vertegenwoordigers van deze levensbeschouwingen in dialoog met elkaar over hun plek in deze stad. Wat is hun rol en betekenis? Welke impact hebben ze?

Khalid Benhaddou is imam van de Gentse El Fath-moskee en coördinator van het Netwerk Islamexperten, hij staat voor wat hij een 'rationale islam' noemt. Hij is intussen ook voorzitter van het platform van Vlaamse Imams. De ‘rationele islam’ is een moderne islam die de westerse democratische regels en de Europese verlichtingswaarden wil verzoenen met de wijsheid van de Koran.

In zijn boek 'Is dit nu de islam?' vertelt hij hoe de Koran echt moet worden gelezen: niet letterlijk, maar wel in en vanuit zijn historische context. Hij houdt een warm pleidooi voor een ‘mondiale verlichting van de islam’, where east meets west.

Praktische info:

Inschrijven kan via www.arhus.be/kalender vanaf 1 januari.

Inschrijven bij

Kenniscentrum ARhus
Tel:
051/691800
E-mailadres:

Partner:

Moskee Roeselare 'El Nour'
Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Roeselare
HuisvandeMens Roeselare
Protestantse Kerk Roeselare 'De geuzentempel'

Over de begeleiding:

Trefwoorden: Religie
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info