Reisfotografie: tips & trucs + reportage Kamtsjatka

U bent hier

Home > Reisfotografie: tips & trucs + reportage Kamtsjatka

Diashow, tips & inspiratie

Wanneer

do, 05/07/2018 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2018-07-05 17:30:002018-07-05 19:30:00UTCReisfotografie: tips & trucs + reportage KamtsjatkaWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 5.00
Studententarief - 5.00

Code: 187777

Ook weleens gedacht dat de werkelijkheid er in je herinnering toch mooier uitzag dan op je reisfoto's? Troost je, je bent niet alleen. Om er voor te zorgen dat je tijdens je reis mooie foto's weet vast te leggen, geven we 10 tips om je reisfotografie te verbeteren!


Na een korte pauze zoomen we vervolgens in op een wel heel bijzondere, exotische reisbestemming: Kamtsjatka. Het schiereiland Kamtsjatka ligt in het oosten van Rusland tussen de Zee van Ochotsk en de Beringzee. Kamtsjatka telt ongeveer 160 vulkanen waarvan er 28 actief zijn en deel uitmaken van de Ring van Vuur. Jaarlijks barsten gemiddeld zes vulkanen uit. Naast vulkanen bevinden zich hier vele heetwaterbronnen waaronder veel geisers. Het schiereiland heeft een zeer rijke plantengroei en dierenwereld. Tot de plaatselijke fauna behoren dieren als de kamtsjatkabeer, wolf, marmot, lynx, rendier, ...


Deze lezing is gericht naar het brede publiek. Iedereen met affiniteit voor fotografie is welkom. Je hoeft zelf geen fotograaf te zijn om van deze inspiratieavond iets te kunnen opsteken.

Over de begeleiding:

Als gedreven natuurfotograaf heeft Tom Linster letterlijk vele waters doorzwommen. Van Australië tot in het noorden van Canada reisde hij rond om onze natuurlijke wereld vast te leggen op foto.

Later heeft hij als cameraman meegewerkt aan de rubriek ‘Buitenbeeld’ van Man Bijt Hond. Drie jaar op rij won Tom de eerste prijs van Argusmilieu Fotowedstrijd in de Categorie “Natuur in de achtertuin’.

In 2007 kwam zijn eerste fotoboek uit: 'The Planet has the hots for us' ofwel 'De planeet doet ons blozen'. Dit jaar kon je hem zien in 'De Laatste Show' toen hij het boek 'De Natuur in Beeld' voorstelde. Hiervoor trok hij een jaar lang door de Vlaamse natuur.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.