Projecten

Home > Projecten

LeerFORCE

Bruggen met vorming   Samen met verschillende vormingsaanbieders en doelgroeporganisaties in Roeselare onderzoeken we welke drempels er zijn om vorming te volgen, hoe ze aangepakt kunnen worden en of 'brugvorming' een oplossing kan zijn.  Voor wie? Bedoeld voor mensen... 

B(r)ouw Challenge

Roeselare, in het hart van West-Vlaanderen, wordt in één adem genoemd met brouwerij Rodenbach en het befaamde Rodenbachbier.  In 2002 werd een nieuwe, state of the art brouwzaal gebouwd, waardoor de reeds bestaande ‘oude’ brouwzaal leeg kwam te staan. Beschermd als monument in 2013 wacht de oude brouwzaal al 14 jaar op een nieuwe invulling.    

Vorming voor kansengroepen

Vormingplus heeft als opdracht om het vrijetijdsleren toegankelijk te maken voor iedere inwoner van de regio Kortrijk-Roeselare-Tielt. Maar mensen in (kans)armoede ervaren dikwijls drempels om deel te nemen aan vorming of cultuur. Dat is niet anders voor ons eigen vormingsaanbod, en daarom, om deze opdracht waar te maken, doen we inspanningen om die drempels te verlagen.

Parlé Détiné

Een project heeft een naam nodig, en een projectnaam als ‘Parlé Détiné’ roept onlosmakelijk enkele eerste associaties op. Dat het project wellicht plaatsvindt in een gevangenis, dat er gepraat wordt met geïnterneerden, wellicht ook over het leven als gedetineerde. Nog iets, behalve een naam met een vlot in het oor liggende Franse woordspeling?

Digidokter: ICT-hulp in de bibliotheek

Bij de bibliotheek kan je sinds jaar en dag terecht voor informatievergaring. De laatste decennia echter geraken offline en online informatiebronnen steeds meer met elkaar verstrengeld. Bibliotheekmedewerkers krijgen van bezoekers dan ook frequent vragen over het gebruik van digitale tools. En die vragen handelen heus niet alleen over het gebruik van de catalogus.  

Time Zone

In 2016 gingen we aan de slag gaan met bewoners van Staden en het opvangcentrum van Poelkapelle. Uitvalsbasis is basisschool 't Klavertje. We trekken de straat op met fotografen, maken graffiti en dansen rond (dag)rituelen.  Een project van 't Klavertje, opvangcentrum Poelkapelle, Passerelle, Vormingplus MZW, erfgoedcel Terf, CC De Spil, gemeente Staden ism Jonas Deruytter, Graffitit vzw, Cera en vele anderen.

Confutuur

Confutuur wil het ‘transitiedebat’ openbreken tot buiten de kring van experten. Daarbij vertrekt Confutuur vanuit ‘kwesties’ die de klassieke domeinen (‘energie’, ‘mobiliteit’, ‘arbeid’, ‘klimaat’…) op een verrassende manier verbinden. Rond elke kwestie wordt dialoog en debat, een praktisch experiment en een artistiek atelier opgezet. 

Dag van de stilte

Zelden is het nog stil, niet in onze steden, niet op het platteland en zelden nog binnen in onszelf. Stilte is een schaars goed geworden. De constante aanwezigheid van geluid zorgt voor constante verstrooiing. De afwezigheid van stilte loopt samen met de drukte en stress van de doorhol-samenleving. Stilte kan oorverdovend zijn, omdat ze confronteert, maar is ook een medicijn voor de ziel en een samenleving die kiest voor kwaliteit en kwali-tijd. Daarom maken we bij Vormingplus plaats voor...

Inleefweek armoede 2015

Wie deelneemt aan de inleefweek armode gaat akkoord om in die periode te leven met het weekbudget van een persoon in armoede.

De Grote Verleieding: audiowandeling 'Waterlagen'

:: Je kan deze wandeling bekijken en beluisteren via izi.travel (smartphone & web)

Pagina's