Parlé Détiné: In gesprek met Slongs

U bent hier

Home > Parlé Détiné: In gesprek met Slongs

Lacht nor mij en ik lach terug nor A. Is het echt allemaal zo simpel, Slongs?

Wanneer

zo, 10/05/2020 - 13:45 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-05-10 13:45:002020-05-10 17:00:00GMT+01:00Parlé Détiné: In gesprek met SlongsBruggesteenweg 128 8755 Ruiselede

Waar

Penitentiair Landbouwcentrum
Bruggesteenweg 128
8755 Ruiselede

Prijzen

Standaardtarief - 6.00
Studententarief - 3.00
Sociaal tarief - 3.00

mensen met vervangingsinkomen of houder van een studentenkaart

UiTPAS kansentarief - 2.00

mensen met een verhoogde tegemoetkoming

 

In de reeks ‘Parlé Détine' komen boeiende sprekers naar de Open Gevangenis van Ruiselede. Samen met gedetineerden luister je naar een spreker die je meeneemt in zijn of haar wereld. Daarna ga je samen met gedetineerden in gesprek over het thema van de lezing.

Achter de naam ‘Slongs’ schuilt de Antwerpse rapster Charissa Parassiadis. Slongs heeft Grieks bloed, maar is Antwerps in hart en nieren, en groeide op in de Antwerpse volkswijk Sint-Andries. Ze ontpopte zich in amper twee jaar tijd van hiphop queen in de underground tot een publiek figuur met het hart op de tong. Met ‘Lacht Nor mij’ zorgde ze voor dé Nederlandstalige zomerhit in 2013, een song waarin ze maatschappelijke problemen aankaart. Zo ontpopt Slongs zich als de tolk van het volk: ze steunt Ringland, steekt stakers een hart onder de riem, zet een Music for Life-actie op poten, komt op tegen pesten en promoot een gezonde omgeving met het Get Clean-festival. In 2015 bracht ze haar debuutalbum ‘Goeien Dag’, en in 2019 volgde haar tweede album #GOEGAAN.

In september '19 bracht Slongs een boek uit. ‘Lacht nor mij’ luidt de titel, verwijzend naar haar tot dusver grootste hit uit 2013. In het boek verklapt ze waarom ze schijnbaar altijd opgewekt en positief door het leven stapt. “Het vraagt gewoon een beetje toewijding en zelfreflectie. En af en toe los met je smoel tegen de muur lopen. Wat al mijn helden en heldinnen gemeen hebben, is dat ze hun eigen geest leerden kennen. Om daarna heilzame eigenschappen als vriendelijkheid en mededogen te versterken, en negatieve zoals haat en hebzucht te stoppen. Om te zoeken naar wat ons verbindt en niet naar wat ons onderscheidt.”

Op 10 mei '20 komt Slongs haar verhaal vertellen, welke persoonlijke keuzes en uitdagingen er op haar pad kwamen en hoe deze kleur gaven aan haar ontwikkeling als mens.

Over Slongs

Over Parlé Détiné


Parlé.png

Rondom Prison ~ programma voorjaar 2020

  • Filosoferen achter Tralies - 13 maart 18u45 - Open Gevangenis Ruiselede - klik hier
  • Parlé Détiné, in gesprek met Slongs - 10 mei 13u45 - Open Gevangenis Ruiselede - klik hier
  • Huizen on Tour - 14 mei 19u30 - cc De Spil Roeselare - klik hier

Praktische info:

Bij inschrijving graag je RIJKSREGISTERNUMMER invullen bij 'opmerkingen'.

Prijs incl. taart en koffie.

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt. Wie inschrijft komt ook, of annuleert ruim op voorhand. Op die manier hebben eventuele deelnemers op de wachtlijst nog de kans om aan te sluiten.

De deelnemers worden om 13u15 verwacht. Om 13u45 volgt een korte inleiding over de werking van het Penitentiair Landbouw centrum. De lezing start om 14u15.

Partner:

Penitentiair Landbouwcentrum
Bibliotheek Aalter
De Rode Antraciet
Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Hulp- en dienstverlening aan gedetineerden - Ruiselede

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar