Parlé Détiné: Fatih De Vos

U bent hier

Home > Parlé Détiné: Fatih De Vos

“Ik wilde niet wij of zij kiezen. Ik had het gevoel: we zijn allemaal wij”

Wanneer

zo, 17/11/2019 - 13:45 - 16:30
Voeg toe aan kalender2019-11-17 13:45:002019-11-17 16:30:00GMT+01:00Parlé Détiné: Fatih De VosBruggesteenweg 128 8755 Ruiselede

Waar

Penitentiair Landbouwcentrum
Bruggesteenweg 128
8755 Ruiselede

Prijzen

Standaardtarief - 6.00
Studententarief - 3.00
Sociaal tarief - 3.00

mensen met vervangingsinkomen of houder van een studentenkaart

UiTPAS kansentarief - 2.00

mensen met een verhoogde tegemoetkoming

 

In de reeks ‘Parlé Détine' komen boeiende sprekers naar de Open Gevangenis van Ruiselede. Samen met gedetineerden luister je naar een spreker die je meeneemt in zijn of haar wereld. Daarna ga je samen met gedetineerden in gesprek over het thema van de lezing.


Fatih De Vos

Rapper en socioloog Fatih De Vos is een kind van de Rabottorens in Gent, het ‘dorp in de hoogte’ dat onlangs tegen de vlakte ging. Hij ziet zichzelf als “een wandelende brug tussen culturen en gemeenschappen”. Fatih omschrijft zijn vader als een traditionele conservatieve Turk en zijn moeder als een traditionele Vlaamse. “Tegenwoordig is het geen uitzondering meer om tussen twee culturen op te groeien, iedereen doet het met elkaar. Dat is positief, ik vind dat de max. Maar in die tijd had ik geen stabiele gezinssituatie, dat maakte het moeilijker.”


Hij kroop in zijn pen en schreef erover. Over hoe weinig evident het is om in die mini-samenleving op te groeien met enerzijds zo veel verschillende verwachtingen en tegelijk zo verlammend weinig. Vanuit een kwetsbare positie en met een zware rugzak ontgroeide Fatih de statistieken. De rapper werd socioloog en combineerde zijn passies. “Ik praat niet over big booties, of poen pakken. Ik probeer de maatschappij in mijn gedichten te vatten In de taal van het beton, ’t echte harde harde leven. Soms geven, soms nemen, soms lachen, soms wenen.”


Op 17 november komt Fatih De Vos zijn persoonlijke verhaal vertellen, welke persoonlijke keuzes en uitdagingen er op zijn pad kwamen en hoe deze kleur gaven aan zijn ontwikkeling als mens.


Over Fatih De Vos


Fatih aan het woord bij Zwijgen Is Geen Optie: klik hier.Parlé Détiné

Praktische info:

Bij inschrijving: RIJKSREGISTERNUMMER invullen bij opmerkingen bij je inschrijving AUB

Prijs incl. taart en koffie.

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt. Wie inschrijft komt ook, of annuleert ruim op voorhand. Op die manier hebben eventuele deelnemers op de wachtlijst nog de kans om aan te sluiten.

De deelnemers worden om 13u15 verwacht. Om 13u45 volgt een korte inleiding over de werking van het Penitentiair Landbouw centrum. De lezing start om 14u15.

Partner:

Penitentiair Landbouwcentrum
Bibliotheek Aalter
De Rode Antraciet
Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Hulp- en dienstverlening aan gedetineerden - Ruiselede

Over de begeleiding:

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.