Parlé Détiné: Chokri Ben Chikha

U bent hier

Home > Parlé Détiné: Chokri Ben Chikha

Acteur, regisseur en artistiek leider van de internationale performancegroep 'Action Zoo Humain'

Wanneer

zo, 05/05/2019 - 13:45 - 16:30
Voeg toe aan kalender2019-05-05 13:45:002019-05-05 16:30:00GMT+01:00Parlé Détiné: Chokri Ben ChikhaBruggesteenweg 128 8755 Ruiselede

Waar

Penitentiair Landbouwcentrum
Bruggesteenweg 128
8755 Ruiselede

Prijzen

Standaardtarief - 6.00
Studententarief - 3.00
Sociaal tarief - 3.00

mensen met vervangingsinkomen of houder van een studentenkaart

UiTPAS kansentarief - 2.00

mensen met een verhoogde tegemoetkoming

Code: 198436

In de reeks ‘Parlé Détine' komen boeiende sprekers aan bod in de Open Gevangenis van Ruiselede. Samen met gedetineerden luister je naar een lezing van een spreker die je meeneemt in zijn of haar wereld. Na de voordracht ga je samen met gedetineerden in gesprek over het thema van de lezing.


Chokri Ben Chikha

Tijdens deze Parlé Détiné is Chokri Ben Chikha te gast. Ben Chikha is acteur, regisseur en artistiek leider van de internationale performancegroep Action Zoo Humain. Hij is docent en postdoctoraal onderzoeker in de kunsten aan KASK/School of Arts in Gent. In 2017 bracht hij het boek 'Zoo Humain' uit., volgens Dirk De Wachter, “een authentiek pamflet, een verontwaardigd J’accuse, dat enkele prangende maatschappelijke uitdagingen op een persoonlijke, theatrale en provocatieve manier brengt”. Hij gaat op zoek naar antwoorden, maar evengoed stelt hij nog voortdurend vragen omtrent activisme toen en activisme nu.


Op 5 mei komt Ben Chikha - opgegroeid als kind van Tunesische ouders in Blankenberge - zijn persoonlijke verhaal vertellen, welke persoonlijke keuzes en uitdagingen er op zijn pad kwamen en hoe deze kleur gaven aan zijn ontwikkeling als mens. Hoe ziet hij de samenleving en met welke strijdvaardigheid pakt hij het vraagstuk van de huidige sociaal-culturele impasse aan.


Parlé Détiné

Praktische info:

Bij inschrijving: RIJKSREGISTERNUMMER MEEGEVEN AUB

Prijs incl. taart en koffie
Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt. Wie inschrijft komt ook af, of annuleert goed op voorhand. Op die manier hebben 'wachtenden' eventueel ook de kans om aan te sluiten.

De deelnemers worden vanaf 13.15 u verwacht. Om 13u45 volgt een korte inleiding over de werking van het Penitentiair Landbouw centrum, om 14.15 u start de lezing.

Partner:

Penitentiair Landbouwcentrum
Bibliotheek Aalter
De Rode Antraciet
Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Hulp- en dienstverlening aan gedetineerden - Ruiselede

Over de begeleiding:

Chokri Ben Chikha is acteur, regisseur en theatermaker. In 2003 richtte hij samen met broer Zouzou het internationaal gezelschap Union Suspecte op. Vanaf 2007 is hij docent en artistiek onderzoeker aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van de HoGent.

Vanuit die context richtte hij in 2009 de internationale performancegroep Action Zoo Humain (AZH) op, waar hij artistiek leider is. Hij onderzoekt hoe het historisch concept van de ‘zoo humain’ als (onder)zoek(s)instrument kan dienen om etnische, religieuze of nationalistische conflicten beter te begrijpen. In 2013 behaalde hij als eerste performer en theatermaker in België zijn doctoraat in de kunsten. - https://www.actionzoohumain.be/nl/artist/chokri-ben-chikha

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.