Paradise Kortrijk 2021: de Paradise Papers

U bent hier

Home > Projecten > Paradise Kortrijk 2021: de Paradise Papers

Het succesvolle kunstenfestival PLAY Kortrijk uit 2018 is uitgegroeid tot een triënnale voor actuele kunst. In 2021 draagt de triënnale de titel Paradise en zal deze van 19 juni tot 24 oktober 2021 het hart van Kortrijk inpalmen.

Dit internationale kunstenproject put inspiratie uit onze tijdsgeest en onze nooit aflatende dromen van het paradijs. We dromen allemaal van een paradijselijk leven zonder zorgen, maar hoe bekomen we dit? Wat betekent het paradijs voor ieder van ons? Hoe bouwen we samen aan een betere wereld?
Hedendaagse kunstenaars ontleden deze vragen vanuit een sociaal, ecologisch, architecturaal of technologisch standpunt, met een tentoonstelling die balanceert op de verhouding tussen utopie en realiteit als resultaat.

Die verschillende spanningsvelden verkennen we tijdens meerdere publieksavonden in de loop van het festival. Op donderdag 25 maart staat de eerste avond gepland. Tegelijk dient dit moment als startschot voor een interactief en participatief socio-cultureel project dat rond deze thema’s aan de slag gaat met diverse groepen in de stad Kortrijk. Kunstenaar Jonas Vansteenkiste zal de artistieke begeleiding van dit traject op zich nemen.

Meer info: maarten.vanhee@vormingplus.be  

 

Periode: 
maart, 2021 tot oktober, 2021