Organiseer zelf een vertoning van 'Take good care of my baby'

U bent hier

Home > Projecten > Organiseer zelf een vertoning van 'Take good care of my baby'
De kortfilm 'Take good care of my baby' speelt zich af in De Nieuwe Stad, een bijzondere wijk in Oostende. Een eiland in de stad met hoogbouw, een doolhof van sociale woningen, voetbalpleintjes en smalle achterafsteegjes. Kwetsbaarheid wordt er gecompenseerd met een stevige dosis authenticiteit, humor en solidariteit. Regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter doken samen met kleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen een aantal maanden onder in De Nieuwe Stad om er met de bewoners een kortfilm te maken die de eigenheid en kracht van hun wijk zichtbaar maakt voor de 'buitenwereld'. An en Nicolas sleutelden met de talrijke verhalen en de personages uit de buurt een scenario voor een kortfilm in elkaar dat vervolgens met de wijkbewoners werd gerepeteerd. Het is een verhaal op het lijf van de buurt geschreven: het relaas van een alleenstaande moeder die haar leven op rails tracht te krijgen en daarbij de hulp krijgt van de wijk. Een warm verhaal zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar steeds hoopvol.
 
Vormingplus MZW ontwikkelde enkele methodieken om na de film over het thema solidariteit in gesprek te gaan met de aanwezigen. 
Ben je een vereniging of organisatie en wil je ‘Take good care of my baby’ graag vertonen? We komen naar jullie toe met deze film. Vooraf bekijken we hoe en welke nabespreking we kunnen organiseren. De hele sessie, inclusief kortfilm, duurt ongeveer 2 uur.
 
Wens je meer info? Wil je de film aanvragen? Contacteer Rie Vanduren (rie.vanduren@vormingplus.be | 056-260 602)
 
Periode: 
augustus, 2018