Ontmoeting Verbeeld(t)

U bent hier

Home > Projecten > Ontmoeting Verbeeld(t)

Cliënten van het OCMW en maatschappelijk werkers komen vaak in contact met elkaar. Ze hebben elk een eigen perspectief, met vooroordelen en oordelen, maar ze delen ook veel waardevolle zaken.

 

Mensen in armoede van het OCMW Waregem en Harelbeke gingen eerder al in dialoog met maatschappelijk werkers. In het project 'Ontmoeting verbeeld(t)' gingen beide groepen samen aan de slag onder begeleiding van twee kunstenaars, Joris Vanderborght en Jonas Vansteenkiste (Wit.h). Vormingplus zorgde voor de coaching van de deelnemers en de reflectie tijdens het project, dat het spanningsveld tussen autonomie en beschermwaardigheid verbeeldt.

Het resultaat werd tentoongesteld:

  • in HARELBEKE - vernissage op vri 27 februari (18u) in Kunstenhuis, Marktstraat 100

Bezoek de tentoonstelling in Harelbeke op 28 februari en 1 maart (14u-17u)            

  •  in WAREGEM - vernissage op ma 9 maart (19u) in de foyer van CC De Schakel, Schakelstraat 8

 

Dit is een project van Vormingplus, OCMW Waregem en OCMW Harelbeke. Voor de artistieke dimensie werken we samen met vzw Wit'h. Het project krijgt steun van de Provincie West-Vlaanderen.

Een artikel over 'Ontmoeting verbeeld(t)' verscheen in de januari-edite van het hblad, het maandelijkse stadsmagazine van Harelbeke. Je kan het artikel hiernaast lezen, net als het oorspronkelijke volledige interview (beide in pdf-formaat).

Op 20 november 2015 werd terug geblikt op dit project.

Subtitel: 
Autonomie versus beschermwaardigheid
Periode: 
november, 2014 tot maart, 2015