Welke toekomst voor onze sociale zekerheid? Wandel mee!

U bent hier

Home > Nieuws > Welke toekomst voor onze sociale zekerheid? Wandel mee!

De sociale zekerheid is verweven met alle aspecten van ons leven. Maar ze staat ook voor uitdagingen. Een lezingenreeks (najaar 2017-voorjaar 2018) toonde '9 oplossingen voor de toekomst van onze sociale zekerheid'.

Hoe belangrijk sociale zekerheid is zie je verrassend genoeg ook als je op straat loopt van eender welke stad. Hoe dat precies zit, en hoe sociale zekerheid geëvolueerd is de voorbije 100 jaar, wordt duidelijk tijdens een sociale zekerheidwandeling die vanaf de lente (eind maart) 2019 zal kunnen worden aangevraagd in de regio Midden- en Zuid-West-Vlaanderen.

Voor de ontwikkeling en begeleiding van deze wandeling zijn we op zoek naar vrijwilligers die mee hun schouders onder deze wandeling(en) willen zetten. Heb je affiniteit met deze thematiek? Wil je graag met groepen in gesprek gaan rond sociale zekerheid, al wandelend tonen hoe en waar ze werkzaam is, hoe ze ontstaan is en wat de toekomst ervan is?

Op donderdag 31 januari 2019 (19u30) gaven we bij Vormingplus (Wandelweg 11, Kortrijk) meer duiding bij het concept.  In de lente van 2019 starten we dan met de wandelingen. We voorzien een korte opleiding in februari 2019 en een vrijwilligersvergoeding voor elke wandeling die je begeleidt. 
De presentatie van deze inleidende sessie vind je terug via SlideShare.

Contactpersoon: 

Een initiatief van Vormingplus MZW en ACV West-Vlaanderen, in het kader van het initiatief '9 oplossingen voor de toekomst van onze sociale zekerheid' (alle lezingen uit de lezingenreeks kan je hier (her)bekijken).