Welke toekomst voor onze sociale zekerheid? Wandel mee!

U bent hier

Home > Nieuws > Welke toekomst voor onze sociale zekerheid? Wandel mee!
De sociale zekerheid is verweven met alle aspecten van ons leven. Het is een van de pijlers van onze democratische samenleving, al 75 jaar. Toch staat ze op een kruispunt. Waar moet het naartoe met de sociale zekerheid?  
 
Hoe belangrijk sociale zekerheid is zie je verrassend genoeg ook als je op straat loopt van eender welke stad. Hoe dat precies zit, wordt duidelijk als je mee wandelt tijdens de sociale zekerheidswandelingen.
 
  • wat is de sociale zekerheid, wat zit er allemaal onder deze noemer?
  • hoe is de sociale zekerheid geëvolueerd de voorbije 75 jaar?
  • welke toekomst heeft de sociale zekerheid?
     
Begeleiders nemen je mee voor wandelingen in Kortrijk, Menen, Kuurne, Roeselare, Wevelgem, Waregem,... Je gaat met ze op stap, zij dagen je creatief en speels uit om na te denken en in gesprek te gaan rond de sociale zekerheid en over de uitdagingen waar de sociale zekerheid voor staat.

Heb je interesse om met je organisatie, vereniging, bedrijf, klas, ... op stap te gaan?
Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur en kost € 50 per groep.

Contacteer ons met je vraag via maarten.vanhee@vormingplus.be | 056-260 609, laat ons weten in welke stad/gemeente je op stap wil en doe een voorstel van datum. Wij bekijken welke gids beschikbaar is om de wandeling te begeleiden.

Een initiatief van Vormingplus MZW en ACV West-Vlaanderen, een vervolg op de lezingenreeks (najaar 2017-voorjaar 2018) die '9 oplossingen voor de toekomst van onze sociale zekerheid' aan het woord liet. Alle lezingen uit de lezingenreeks kan je hier (her)bekijken) en werden gebundeld in het boek 'Welke toekomst voor onze sociale zekerheid' (uitgegeven bij Epo). 

Contactpersoon: