Vitamine T: vitamines voor de toekomst (webinar-reeks)

U bent hier

Home > Nieuws > Vitamine T: vitamines voor de toekomst (webinar-reeks)

De coronacrisis schudt ons leven grondig door elkaar. Ze confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken voor de samenleving. Wat als we deze crisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst?

Vitamine T gaat met jou op zoek naar antwoorden. En dat doen we niet alleen: inspirerende denkers en doeners werpen vanuit hun expertisedomein een blik op de wereld na vandaag. Verwacht je aan 7 boeiende online events met sprekers van formaat. Een boost voor een hoopvolle toekomst!

Michael Van Peel 
Al lachtend zegt de zot de waarheid 

donderdag 14 januari 2021 (20u)

Ik vind verontwaardiging echt geen leuke emotie. Ik ben een comedian, geen onderwijzer of prediker of whatever the fuck. Maar ik kan niet anders dan analyseren wat rond mij gebeurt en daar dan grappig over proberen te zijn", zo liet comedian Michael Van Peel optekenen in De Tijd op het einde van 2018. Het zou de laatste keer worden dat hij zijn eindejaarsconférence op de planken bracht.

Wat als ... Van Peel dit jaar toch nog een show in elkaar zou steken? Hoe zou hij kijken naar het voorbije jaar? Zou comedy deze tijden kunnen verzachten? Of juist niet? Kan comedy net niet makkelijker de pijnpunten, conflicten en taboes blootleggen? En kunnen we dit doortrekken naar de hele kunst- en cultuurwereld? 

Op en naast het podium ontpopte Van Peel zich tot een scherpe criticus van onze samenleving. Hij stond in 2018 na 10 jaar voor de laatste keer op de bühne met zijn eindejaarsconférence. Ondertussen leerden we ook een andere kant van hem kennen, na zijn passage in het Canvasprogramma 'Alleen Elvis blijft bestaan', zijn spitante columns en zijn avonturen op de Vespa, na te lezen in 'Van Peel tot Evenaar' en het nog te verschijnen 'Nordkapp Stories'. Toch is er één constante: zijn observatievermogen en vlijmscherpe geest.

Tijdens dit dubbelgesprek voelt Wim Oris (artistiek coördinator Cie Tartaren) Van Peel aan de tand, maar laat ook jong talent aan het woord; Kaat Schiltz, zangeres bij de electropunkgroep Sweats, zorgt voor het jeugdige weerwerk. Hoe ziet zij de rol van kunst in de samenleving?

inschrijven via www.vitaminetoekomst.be

 

TE VERWACHTEN

donderdag 28 januari 2021 (20u)
Reinhilde Decleir: SOS de kunst, SOS de wereld?
interview: Wim Oris | gast: Anke Somers

 

VOORBIJE ACTIVITEITEN

Donderdag 22 oktober 2020
Bleri Lleshi over een solidaire en zorgzame toekomst

zondag 15 november 2020 
Ruben Mersch: Online constructief discussiëren. Kan dat?

Donderdag 17 december 2020
Philippe Van Parijs: Over democratie en het nut van utopie in lastige tijden

Inschrijven (€ 5 | € 2 (reductietarief) via www.vitaminetoekomst.be.

--
Vitamine T is een project van de dertien Vormingplussen (www.vormingplus.be).
Met het Vormingplus-aanbod gaan we samen met jou voluit voor een duurzame, inclusieve, solidaire en democratische samenleving!