Tentoonstelling Carlo Herpoel (van 17/9 tot 13/10)

U bent hier

Home > Nieuws > Tentoonstelling Carlo Herpoel (van 17/9 tot 13/10)
Carlo Herpoel is een creatieve all-round artiest, ook afval- en recyclagekunstenaar en prijswinnend design-artiest. Hij lijkt wel expert te zijn in plastiekrecyclage via ‘low technology’-technieken (fusing, weven, montage...) die toegepast worden in workshops zowel in België als in ontwikkelingslanden.
 
'Ik ga waar machteloosheid toeslaat', zegt Carlo Herpoel zelf. En dat meent hij. Nadat hij eerder de handen uit de mouwen stak in rampgebieden als Haïti en de Filipijnen, ging hij de noden lenigen in het door modder overspoelde vluchtelingenkamp in het Noord-Franse Duinkerke. Hij vertoefde ook in het Griekse Idomeni, waar duizenden vluchtelingen gestrand waren nadat Macedonië zijn grens hermetisch afsloot.
 
Hij stelt zijn werk tentoon in het Vormingplushuis in Kortrijk, van 17 september tot 13 oktober. De werken hebben onder meer banden met assemblage en recyclage en zelfs met symbolisme. Ze zijn speels en nostalgisch. Enkele voorbeelden: oude brillenglazen worden spiegelende schalen en schakelaars en tupperwarepotjes worden poppen en figuren uit een droomwereld. Herpoel werkt met materialen zoals plastieken zakken, oud glas en oude apparaten.
 
Zijn driedimensionele werken groeien mee met de materialen en de ruimte waarin de creatie tot stand komt. Kunstwerken als het resultaat van het samenspel tussen het materiaal, de techniek, inspiratie en de omgeving.
 

PRAKTISCH
De tentoonstelling in de Wandelweg 11 in Kortrijk (locatieis elke werkdag toegankelijk van 9u tot 17u,  op woensdag ook van 19u tot 22u en op zaterdag van 10u tot 12. 
 

De tentoonstelling kadert in het het project Mensen Onderweg, dat in in het najaar van 2020 activiteiten organiseert rond mensen op de vlucht (van hun thuisland tot België) en nu nog steeds onderweg om zich een plaats te verwerven in onze maatschappij. Getuigenissen, kennis en ervaringen worden zowel op het podium gedeeld via muziek, voordrachten, film en theater als via allerlei workshops. Een divers programma voor jong en oud en iedereen tussenin. Info over dit project en alle activiteiten vind je op www.kortrijk.be/mensen-onderweg en op de facebookpagina van Mensen Onderweg