State of the Region: 5 maart 2020 in Deerlijk

U bent hier

Home > Nieuws > State of the Region: 5 maart 2020 in Deerlijk

Streef je naar diepgang of meerwaarde in de samenleving? Ben je als vrijwilliger, burger of cultuurprofessional actief over de grenzen van wijk, gemeente, sector of thema heen? Of heb je die ambitie? Dan is State of the Region iets voor jou.  Kom op donderdagavond 5 maart naar Deerlijk.

Laat je meeslepen door straffe cases of smijt zelf concrete hulplijntjes uit. We proberen elkaar te helpen of te inspireren, schakelen experts in om je organisatie verder te laten groeien en staan stil bij noden en kansen van samenwerken.  

Inschrijvingen kan je doen via de site van De Federatie.

Een organisatie van De Federatie, Vormingplus MZW, Zuidwest, Kwadraet, de Wakkere Burger, OP/TIL. Blijf de State of the Region volgen via www.stateoftheregion.be.

 
 

Stars of the Region 

Leren van elkaar via uitwisseling. Maak kennis met deze cases:
 
Animal Farm - regio Ardooie/Roeselare - Jonah Muylle
Animal Farm, geïnspireerd op George Orwell, gaat eind 2020 in première. Cultuurkapel De Schaduw uit Ardooie en CC De Spil uit Roeselare mikken op een participatief totaalspektakel. Ervaringen, gedachten en opvattingen van de spelers kleuren mee de theatervoorstelling. Naast het artistieke resultaat, gaat heel wat energie naar het omkaderingstraject: het bijeenbrengen van acteurs en figuranten, de vormgeving van de 'boerderijbewoners' en de inkleding van erf en vierkantshoeve, waar de voorstelling plaatsvindt. 
 
vzw De Brug - Mohammed Mansouri
De Brug is een platform met verschillende werkgroepen. Verschillende talenten en interesses en diverse aspecten van de samenleving krijgen er vorm. Wij zoomen in op een pedagogisch traject gericht op vaders die kinderen opvoeden tussen twee culturen in. Winnaar van de Koning Boudewijn Stichting-Prijs.
 
Lieve Zusjes, Stoere Broers - Kortrijk - Jolle Desloover
Experiment in de publieke ruimte. 'Spontane' bijéénkomsten op minder spontane plaatsen zoals ongekende hoekjes of natuurlijke 'wastelands'. Afkomen, ontmoeten, je amuseren, buiten spelen: dat allemaal staat centraal. Een streepje cultuur als bindmiddel tussen mensen en gemeenschappen. Maar wie zwengelt dit aan? Welke burgers komen hierop af?