Gezocht: vrijwilligers om sociale zekerheidswandeling te begeleiden

U bent hier

Home > Nieuws > Gezocht: vrijwilligers om sociale zekerheidswandeling te begeleiden

Opgelet: de bijeenkomst van 22 oktober wordt uitgesteld naar een andere datum

De sociale zekerheid is verweven met alle aspecten van ons leven. Maar ze staat ook voor uitdagingen. Een lezingenreeks (najaar 2017-voorjaar 2018) toonde '9 oplossingen voor de toekomst van onze sociale zekerheid'.

Hoe belangrijk sociale zekerheid is zie je verrassend genoeg ook als je op straat loopt van eender welke stad. Hoe dat precies zit, en hoe sociale zekerheid geëvolueerd is de voorbije 100 jaar, wordt duidelijk tijdens een sociale zekerheidwandeling die vanaf het voorjaar van 2019 zal kunnen worden aangevraagd in de regio Midden- en Zuid-West-Vlaanderen.

 

Voor de ontwikkeling en begeleiding van deze wandeling zijn we op zoek naar vrijwilligers die mee hun schouders onder deze wandeling(en) willen zetten. Heb je affiniteit met deze thematiek? Wil je graag met groepen in gesprek gaan rond sociale zekerheid, al wandelend tonen hoe en waar ze werkzaam is, hoe ze ontstaan is en wat de toekomst ervan is?

Is je antwoord "ja"? Is je interesse gewekt? Kom eens luisteren op maandag 22 oktober (20u) bij Vormingplus (Wandelweg 11, Kortrijk) wanneer we meer duiding bij het concept geven. In de lente van 2019 starten we dan met de wandelingen. 

Contacteer steven.dewit@acv-csc.be om je aanwezigheid te bevestigen, ook als je er niet bij kan zijn maar wel interesse hebt.