Gezocht: verhalen over burn-out

U bent hier

Home > Nieuws > Gezocht: verhalen over burn-out

Wat vertelt de kanarie in de koolmijn ons?

Een project rond burn-out

Stress is niet meer weg te denken uit onze samenleving, al te vaak met een burn-out als gevolg. Vormingplus organiseert al jaren programma's die inzicht geven in stress. Maar we moeten méér doen. Als zoveel mensen in onze samenleving ten onder gaan aan stress, dan is burn-out slechts een symptoom van een structureel probleem. Dan is mensen individueel versterken niet dé oplossing. Het probleem aankaarten, samen met een ruim draagvlak van partners: dat doen we dit jaar met het project ‘de kanarie in de koolmijn’.

Daarvoor zijn we nu op zoek naar mensen die vanuit eigen ervaring (of van mensen in hun omgeving) met (te veel) stress en burn-out kampen of gekampt hebben. Zij zijn de kanaries in de koolmijn,zij signaleren wat niet werkt in onze samenleving.

Van deze individuele verhalen maken we, samen met theatermaker Lucas Vandenbussche, een interactief theaterstuk. Die voorstelling wordt dit najaar opgevoerd op diverse plaatsen in de regio.

Wil je meeschrijven aan het scenario van dat stuk of wil je ook meespelen? Of wens je eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Conny Vercaigne: conny.vercaigne@vormingplus.be | 056 260 604.

I.s.m. ABVV West-Vlaanderen, ARhus, CC Het Spoor Harelbeke, CC De Steiger Menen, CC Wevelgem, CM Zuid-West Vlaanderen, De Lochting, Femma, Huis van de Mens Kortrijk, KVLV, Mentor, STAM, Waerbeke en Projectvereniging BIE. 

De scriptgroep gaat van start op donderdag 21 maart 2019 (16u). Alle data vind je hier.

De theatergroep gaat van start op donderdag 6 juni 2019 (16u30). De data van de bijeenkomsten lees je hier.