De Warmste Week ten voordele van Effen Weg vzw

U bent hier

Home > Nieuws > De Warmste Week ten voordele van Effen Weg vzw
 
 
 
In het kader van De Warmste Week 2019 organiseren we op vrijdag 13 december 2019 ‘De Warmste Middag'. 
De opbrengst van ‘De Warmste Middag’ gaat naar Effen Weg vzw, een organisatie die het wandelen bij mensen met (chronische) pijn wil stimuleren. 
 
Tijdens ‘De Warmste Middag’ kun je van 12u tot 16u proeven van een heerlijke soep, thee of andere lekkernijen, en is er een uitgebreid aanbod van workshops die lichaam en geest versterken. 
Je kan deelnemen aan workshops die begeleid worden door onder andere Lieven Ostyn, Tom Linster, Siebrand Van De Stroate, Geert Acke, Rie Vormingplus, Conny Vercaigne, Nathalie Van Leuven en het team van Effen Weg. 
 
Het volledige programma lees je hier.
 
Iedere workshop duurt 45 minuten en kost 5 euro.
Inkom: 5 euro (inbegrepen: één workshop of consumpties t.w.v. 5 euro)
 
Kom van 18u tot 22u, tijdens 'De Warmste Fuif', dansen op de warmste Funk, Disco, Reggae en Hiphop grooves van DJ's Ubuntu en Saimn-I, of vergaap je een performance van breakdancers. Aan een warme vuurkorf kan je genieten van zoete lekkernijen. 
 
Inkom: € 5 (inbegrepen: één consumptie)
 
 
Over Effen Weg vzw...
 
Effen Weg vzw is een organisatie die het wandelen bij mensen met (chronische) pijn wil stimuleren. De vereniging is ontstaan door een samenwerking tussen de Vlaamse Pijnliga vzw en Mattias Furniere, zelf al jaren lijdt aan chronische rugpijn en de drijvende kracht achter deze organisatie is. Effen Weg vzw gaat zowel actief met patiënten op stap en geeft alsook de mensen een duwtje in de rug om individueel te beginnen wandelen. In enkele maanden tijd is Effen Weg uitgegroeid tot een vereniging met verschillende vrijwilligers die wandelingen organiseren in gans Vlaanderen.
 
Bij veel mensen die te kampen hebben met (chronische) pijn leeft nog steeds de gedachte dat er bij pijn rust moet aangehouden worden. Indien de pijn acuut of te hevig is moet dit inderdaad gebeuren, maar bij veel vormen van chronische pijn werkt bewegen minstens even verlichtend. Wandelen is hiervoor uitermate geschikt. Het is laagdrempelig, je kan het bijna overal doen en de kans op bijkomende blessures of letsels is nihil.
 
 
Een interview met initiatiefnemer Mattias Furniere lees je op de site van Natuurpunt.