De sociale zekerheid: een inleefwandeling

U bent hier

Home > Nieuws > De sociale zekerheid: een inleefwandeling
De sociale zekerheid bestaat 75 jaar. Ze is verweven met alle aspecten van de maatschappij en we komen er mee in aanraking in elke fase van ons leven: van de geboorte tot ons pensioen. Achter de cijfers en grafieken gaan verhalen schuil van mensen die zonder de sociale zekerheid uit de boot zouden vallen. Het gaat over onderlinge solidariteit. 
 
Toch bestaan er over de sociale zekerheid veel vooroordelen, misverstanden en foute informatie. Dat is jammer én gevaarlijk, vooral ook omdat ze onder druk staat en wordt uitgehold. 
 
Hoe belangrijk de sociale zekerheid is merk je ook als je rondloopt in eender welke gemeente of stad. Op elke hoek en in iedere straat toont de sociale zekerheid een deel van haar gelaat. 
 
Tijdens een infleefwandeling nemen begeleiders je mee op stap in Kortrijk, Menen, Kuurne, Roeselare, Wevelgem, Waregem,... Zij dagen je creatief en speels uit om na te denken en in gesprek te gaan rond de sociale zekerheid, en over de uitdagingen waar de sociale zekerheid voor staat:
 
  • Wat is de sociale zekerheid? Wat zit er allemaal onder deze noemer? 
  • Hoe is de sociale zekerheid geëvolueerd de voorbije 75 jaar?
  • Waar moet het naartoe? Welke toekomst heeft ze?  
 
Heb je interesse om met je organisatie, vereniging, bedrijf, klas, ... op stap te gaan? Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur en kost € 50 per groep. 
 
Contacteer ons met je vraag via maarten.vanhee@vormingplus.be | 056-260 609, laat ons weten in welke stad/gemeente je op stap wil en doe een voorstel van datum. Wij bekijken welke begeleider beschikbaar is om de wandeling te begeleiden.
 
Een interview met begeleider Philip Douchy en Maarten Vanhee lees je in de Visie van 14 juni, en op de website van ACV West-Vlaanderen.

Een initiatief van Vormingplus MZW en ACV West-Vlaanderen, een vervolg op de lezingenreeks (najaar 2017-voorjaar 2018) die '9 oplossingen voor de toekomst van onze sociale zekerheid' aan het woord liet. Alle lezingen uit de lezingenreeks kan je hier (her)bekijken) en werden gebundeld in het boek 'Welke toekomst voor onze sociale zekerheid' (uitgegeven bij Epo). 

Contactpersoon: