Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Schrijf je nu in voor onze najaarsprogramma's

Is je vakantie voorbij? Hoog tijd dus om plannen te maken voor komende herfst.
De brochure met ons aanbod voor de maanden oktober, november en december is klaar en wordt momenteel onder handen genomen door de drukker. Binnenkort valt ons papieren programmazine bij jou in de bus.

Dag van de Stilte (zondag 28 oktober 2018)

Op zondag 28 oktober vieren we opnieuw de stilte. Een dag lang ben je in het voormalige Fatima-klooster (Heule) doorlopend welkom van 8.30u tot 17.30u.  voor een festival waar je stilte in al zijn facetten kan verkennen. Dit jaar mag je onder meer verwachten: 
 

Vormingplus in zomermodus (21/7 tot 15/8)

Vanaf zaterdag 21 juli is Vormingplus tijdelijk gesloten. We duiken even onder, op zoek naar parels op de zeebodem. We komen terug boven water op donderdag 16 augustus.
 
Onze website, waar je onze programmatie voor komend najaar vindt, blijft intussen 24/7 geopend. Maar opgelet: als je online inschrijft wordt je inschrijving pas verwerkt vanaf 16 augustus.

Verkiezingen '18: wonen in Kortrijk

Het is bijna zover: nog 1 zomer en we stevenen recht af op de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. De spanning is te snijden, de verwachtingen zijn groot. Bij de politici, maar ook bij de inwoners van Kortrijk.
 

Ken jezelf, ga de natuur in

Lief Cuyvers doceert ‘de natuur als coach’
 

We're on a road to nowhere... Zomerweek 2018

Driemaal is scheepsrecht, dus ook dit jaar neemt Vormingplus je mee op reis. Naar ergens, naar nergens. Naar plaatsen die vertrouwd aanvoelen, zoals thuis, maar ook naar onbekende plekken die verrassen. 

Inspiratiedag slim en duurzaam leven

Stad Kortrijk organiseert samen met de provincie West-Vlaanderen, Vormingplus MZW, Netwerk Bewust Verbruiken en de West-Vlaamse Milieumaatschappij een inspirerende dag vol interessante en duurzame weetjes. 
 

​DRIVEN, verhalen van objecten

 
 
Een tentoonstelling over wonen, verbouwen, een man die langs een gebouw fietst, verhalen, objecten & mensen.
 

Filip De Rynck gaf het startschot van de gemeenteraadsverkiezingen

Filip De Rynck (hoogleraar bestuurskunde aan UGent) gaf op 15 maart 2018 in Pand.A in Kortrijk het startschot voor het verkiezingstraject van Vormingplus MZW, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Het filocafé: een ontmoeting van gedachten en ideeën

In gesprek met Fons Vandormael, begeleider van het filocafé in Tielt

 

Pagina's