Naima Charkaoui: 'Racisme: over wonden en veerkracht'

U bent hier

Home > Naima Charkaoui: 'Racisme: over wonden en veerkracht'

Wanneer

di, 28/01/2020 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-01-28 20:00:002020-01-28 22:00:00GMT+01:00Naima Charkaoui: 'Racisme: over wonden en veerkracht'Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 2.50
Studententarief - 2.50

 

Er is iets vreemds aan de hand met het debat over racisme. We discuteren over arbeidsmarkt, onderwijs en huisvesting. We voeren pennentwisten over geschiedenisboeken. We klagen het racisme van de politie aan. Dat is allemaal meer dan terecht en we moeten dat vooral blijven doen. Maar het valt op dat we het nooit over de ondersteuning van de slachtoffers hebben. Alsof je je op een levensgevaarlijk kruispunt zou beperken tot het stellen van structurele eisen voor meer verkeersveiligheid … terwijl wie van zijn sokken wordt gereden nooit een dokter of verpleger te zien krijgt. Dit boek pleit vurig voor meer slachtoffercultuur.


Want racisme doét iets met mensen, pepert Naima Charkaoui ons aan de hand van tientallen voorbeelden in. Ze reikt handvatten aan om met de gevolgen om te gaan en focust op veerkracht, weerbaarheid en hoop.


‘Wanneer iemand praat, wordt het dag’, schrijft uittredend kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen in zijn voorwoord. ‘Deze gedachte geeft treffend mijn ervaring weer bij het lezen van dit boek.’

Partner:

FMDO

Over de begeleiding:

Naima Charkaoui is directeur van het Minderhedenforum. Samen met haar collega's ontwikkelt en verdedigt ze standpunten over beleidsdomeinen zoals onderwijs, werk, media, diversiteit en discriminatie. Ze maken aanbevelingen voor de overheid vanuit hun achterban.

"Het viel me dan ook op dat het vaak mensen met een migratieachtergrond zijn die aan het kortste einde trekken. Waarom is er ongelijkheid, vanwaar komt en vooral wat of hoe kan ik er iets aan doen? Dat waren de vragen waar ik vroeger, maar ook nu mee worstel."

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.