Mindful omgaan met je smartphone en social media (online)

U bent hier

Home > Mindful omgaan met je smartphone en social media (online)

Wanneer

di, 26/01/2021 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2021-01-26 19:30:002021-01-26 22:00:00GMT+01:00Mindful omgaan met je smartphone en social media (online)Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 15.00
Sociaal tarief - 7.50
Studententarief - 7.50
UiTPAS kansentarief - 3.00

 

Onze smartphone en social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We kunnen ons de vraag stellen of we er niet te veel aan gehecht zijn geraakt, misschien zelfs verslaafd zijn?

Vele studies wijzen op een aantal negatieve effecten: versnipperde aandacht, multitasken, verminderde examenresultaten, fear of missing out, enz... 

Dirk Laverge benoemt enkele trends i.v.m. het smartphonegebruik in Vlaanderen, om daarna in te zoomen op het eigen smartphonegebruik. Als je zicht krijgt op je digitaal DNA, kan je beslissen om er anders en bewuster mee om te gaan. Je kunt eventueel kiezen voor een digitale detox, zoals tijdens een vakantieperiode, maar dit is slechts een korte-termijn-oplossing; onvermijdelijk neem je daarna de draad weer op.

Op lange termijn is het interessanter om een actieplan op te stellen om een beter evenwicht te vinden in het dagelijks gebruik van je smartphone en social media. Daarom bespreken we enkele eenvoudige maar doeltreffende technieken om beheerster om te gaan met deze technologie. We integreren tot slot ook enkele basisprincipes uit de mindfulness, die ons hierbij kunnen helpen.

Praktische info:

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://www.vormingplusmzw.be/videobellen-tips 

Over de begeleiding:

* Opleiding:
- Master na Master Marketing (Vlerick),
- Master Toegepaste Economische Wetenschappen (UCL)
- Bachelor bedrijfsadministratie (Katho)

* (hoofd)beroep: docent Hogeschool West-Vlaanderen (Howest)

* relevante ervaring:
- training hartcoherentie bij Arcturus
- gecertificeerde training hartresonantie bij Integrativa (Aalst).
- trainer hartresonantie bij studiestress bij studenten (psywest).

Dirk Laverge gelooft sterk in de praktische toepasbaarheid van hartresonantie als techniek, om toe te passen in stresserende situaties, zowel bij kleine stressmomenten, als bij grotere knelpunten. Je kan het toepassen zowel midden in een stress-situatie, maar ook achteraf om gevoelens of angsten waarmee je in de knoop zit terug te ontwarren.

Hij heeft een passie voor mindfulness, en het toepassen van mindfulness op alle gebieden van het leven: zowel in privé als in werksituatie.

Trefwoorden: Online, Activiteit
Er zijn nog plaatsen beschikbaar