LineageOS op je (oude) smartphone

U bent hier

Home > LineageOS op je (oude) smartphone

Wanneer

za, 16/11/2019 - 14:00 - 16:00
Voeg toe aan kalender2019-11-16 14:00:002019-11-16 16:00:00GMT+01:00LineageOS op je (oude) smartphoneWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

 

LineageOS (www.lineageos.org) is een zgn. 'custom ROM', een besturingssysteem voor smartphones en tablets dat voortbouwt op Google's Android (AOSP). LineageOS ondersteunt een groot aantal mobiele telefoons of tablets. Op deze toestellen kan je dus de officiële software (van Samsung, LG, Lenovo, e.a.) vervangen door LineageOS, mits je eerst 'roottoegang' tot het toestel hebt verkregen via een technisch trucje.


Met LineageOS ontdoe je je van overbodige software (bloatware) waardoor je toestel merkelijk vlotter werkt en er meer opslagruimte vrij komt. Je bent ook niet langer afhankelijk van 'after market' dienstverlening door de fabrikant, die je vaker wel dan niet in de kou laat staan wat betreft upgrades en veiligheidspatches. 


Merijn Supply installeerde thuis op zowat al zijn toestellen LineageOS of een soortgelijke custom ROM. Hij geeft je eerst een korte uitleg over Android en over de custom ROM scene. Vervolgens krijg je een duidelijk stappenplan mee voor installatie.


Opgelet: bij deze operatie vervalt automatisch je fabrieksgarantie. Er bestaat ook een minieme (maar niet verwaarloosbare) kans dat je toestel tijdens het proces 'gebrickt' geraakt (volledig onbruikbaar wordt).

Praktische info:

Inkom gratis (donatiebus voor vrije bijdrage)

Over de begeleiding:

Merijn Supply is stafmedewerker ICT bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijk voor alle programma's binnen 'Digitaal & Media'. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen, maar in z'n beroepsleven maakte hij zich vooral nuttig op vlak van informatica. Zijn voorkeur gaat uit naar vrije en open source software. In z'n vrije tijd sleutelt Merijn nog het liefst aan een breed arsenaal aan fietsen en hij weigert koppig om grenzen te erkennen op vlak van fietsmobiliteit. Daarnaast volgt hij de internationale actualiteit en is hij een fervent muziekliefhebber, in het bijzonder van electronica en jazz.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.