Ligconcert: Zomers soezen op J.S.Bach en A. Pärt, op cello en Keltische harp

U bent hier

Home > Ligconcert: Zomers soezen op J.S.Bach en A. Pärt, op cello en Keltische harp

Tussen droom en concert

Wanneer

do, 22/08/2019 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-08-22 19:30:002019-08-22 21:00:00GMT+01:00Ligconcert: Zomers soezen op J.S.Bach en A. Pärt, op cello en Keltische harpWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 15.00
Sociaal tarief - 7.50
Studententarief - 7.50
UiTPAS kansentarief - 3.00

 

De Cellosuites van J.S.Bach zijn voor Seraphine altijd zeer bijzonder geweest. De universele schoonheid van deze muziek in combinatie met een zoektocht naar rust en ontspanning, brengen haar naar deze uitdaging.

Haar persoonlijkheid wordt gekenmerkt door oprechtheid en warmte, zo brengt ze heel eerlijke interpretaties van deze oer-prachtige muziek recht uit haar hart. 


Laat je meevoeren op de barokke klanken van de cellosuites van J.S.Bach, en wegdromen op de meditatieve eenvoud van Arvo Pärt gespeeld op harp, aangevuld met een kleine bewerking van Händel en Beethoven.


Seraphine speelt ze op een cello van 300 jaar oud, gestemd op 415Hz. Deze lagere stemming zorgt voor tragere resonanties, waardoor meer rust wordt gecreeërd. 

Ervaar de diepe trillingen en het effect van de verschillende toonaarden en klanken op je lichaam en ziel, liggend, zittend, met gesloten ogen of met focus in de blik. Elk op zijn manier.

Deze beleving duurt ongeveer één uur. 

Geen klassieke podium-opstelling, maar Seraphine speelt graag tussen de mensen. 

Praktische info:

Meebrengen: Als je graag ligt, breng dan alles mee om comfortabel te kunnen liggen: voldoende dik matje/matrasje, kussen, dekentje, enz.

Over de begeleiding:

Seraphine Stragier (°1985) had al vroeg de muziekkriebels te pakken, en leerde viool spelen, daarnaast ook cello, piano en keltische harp. Op haar achttiende koos ze voluit voor de cello,
en begon ze haar studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Viviane Spanoghe, waar ze afstudeerde als 'Meester in de Cello in 2003 met grote onderscheiding.

Daarnaast is Seraphine heel erg geboeid door kleinkunst, folk- en popmuziek, muziektheater, zo speelt(de) ze concerten zowel solo als met Sun*Sun*Sun (haar vast strijkkwintet) bij Laïs, Stef Bos, Roosbeef, Hannelore Bedert, Pieter Embrechts, Yevgueni, enz.

De liefde voor hedendaags klassieke muziek is voor haar een zeer fijne zoektocht naar bijzondere klankkleuren.

Trefwoorden: Zomerweek
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.