Kom op verhaal: verhalen over overleden dierbaren

U bent hier

Home > Projecten > Kom op verhaal: verhalen over overleden dierbaren

Tot nooit meer …

Het is niet simpel om afscheid te nemen van een persoon die ons dierbaar is. Wat overblijft is het verhaal dat we gedeeld hebben. Dat verhaal mogen vertellen geeft troost en warmte, en schept verbinding. Het herinneren, het samen vertellen van het verhaal, helpt om een plek te geven aan het verdriet. Het maakt de leegte minder leeg. We krijgen weer zicht op de toekomst wanneer we het verleden mogen eren.

Die verhalen over de overledene delen is belangrijk. Maar heel wat mensen hebben het gevoel dat dit in onze wereld niet meer kan. Anderen hebben schroom omdat ze denken dat ze dit niet goed kunnen en durven het niet. 

Reveil wil samen met jou onze rouwcultuur warmer maken. Met muziek, poëzie, beeld, dans en levensverhalen. Dit doet de organisatie onder andere op 1 november via ingetogen Reveilmomenten op meer dan 100 Vlaamse begraafplaatsen. Reveil werkt ook aan een verhalenbank. Heb je een mooi verhaal over een overleden geliefde en wil je dat graag delen? Op deze verhalenbank worden brieven, gedichten, anekdotes, teksten en verhalen van, over en voor mensen die we moeten missen verzameld.

Vormingplus ondersteunt dit initiatief. Daarom kan je op vrijdag 16 oktober (doorlopend van 16u tot 18u) bij Vormingplus op verhaal komen. Letterlijk en figuurlijk. Wij maken het gezellig in huis, met live muziek, voorleesmomenten,... en zorgen voor schrijvers die luisteren naar jouw verhaal en er een mooie tekst van maken. Breng gerust iemand mee die ook deel was van dat verhaal. Zo kan je samen herinneren.*

Wil je graag je verhaal via digitale weg vertellen? Dat kan, door vrijdagnamiddag in te loggen via deze Zoomlink. Tips en technische vereisten voor een vlot online gesprek lees je op onze website.

Graag inschrijven via rie.vanduren@vormingplus.be 

* we treffen alle nodige maatregelen om onze activiteiten coronaproof te laten plaatsvinden, zowel in ons eigen huis in Kortrijk, als op verplaatsing. Lees onze maatregelen en regels voor een goed verloop op onze website.  

 

I.s.m. Reveil (www.reveil.org)

Periode: 
september, 2020