Journey & Connected: Meet the artist

U bent hier

Home > Journey & Connected: Meet the artist

Wanneer

zo, 28/04/2019 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-04-28 10:00:002019-04-28 12:00:00GMT+01:00Journey & Connected: Meet the artistBroelkaai 8500 Kortrijk

Waar

Broeltorens
Broelkaai
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Deze prijs omvat een glaasje achteraf

Abonnementsprijs - 0.00

Code: 198408

Een unieke gelegenheid om in gesprek te gaan met Ann Deman over haar werk en haar werk 'Journey'.


Ann Deman werkte enkele jaren aan een reeks met spiegelende bronzen verzonken in de aarde en foetussen in fragiel puur porselein. De beeldhouwwerken zijn liefdevol geboetseerd uit dezelfde materie maar hebben elk hun eigen identiteit. Wie ernaar kijkt, ziet wat er diep in elk van ons en rondom ons leeft: bloei, broosheid, gaaf zijn, geblutst zijn, schoonheid, schaduw en licht… Ze voeren iedere kijker onweerstaanbaar terug naar hun eigen innerlijke kind. De beelden stralen ook een zorgende kracht uit. Precies hierom reisden enkele foetussen naar zorginstellingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen in België en Nederland. Deze kunstwerken vormden zo een therapeutisch middel om mensen in fragiliteit en openheid in contact te brengen met anderen én vooral met zichzelf.


i.s.m. Musea Kortrijk en BuBox in het kader van het project # WHO CARES ? en het festival 'Caring = sharing', een organisatie van Schouwburg Kortrijk en partners, van 20 tot 25 mei 2019. Lees hier het volledige programma van het festival.

Partner:

Musea Kortrijk
BuBox

Over de begeleiding:

Ann Deman maakt beelden vol energie.
Passie voor het creatief bezig zijn en meditatie kenmerken het werk van Ann.
Het intuïtief scheppen vanuit verbondenheid geven haar beelden hartstocht. Haar meest gekende werken Moeder Aarde I en II zijn een typische uitdrukking van deze energie en gedrevenheid, verbondenheid met de aarde.
In het project Journey werkt ze met een totaal andere materie, wit porselein, puur en broos en dus de perfecte materie om vorm te geven aan fragiliteit. Een fragiliteit waar ook een enorme kracht in schuilt. Fragiliteit die een gouden randje verdient.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.