Joost Bonte: de jeugd van tegenwoordig (online lezing)

U bent hier

Home > Joost Bonte: de jeugd van tegenwoordig (online lezing)

Wanneer

do, 01/10/2020 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-10-01 19:30:002020-10-01 21:30:00GMT+01:00Joost Bonte: de jeugd van tegenwoordig (online lezing)Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

 

De jeugd van tegenwoordig: het is een terugkerende klacht van zij die niet meer jong zijn. Wat schuilt er achter deze boutade: een wantrouwen of angst voor het onbekende? Een bedreiging van de rust? 

Een stad is een mix van jong en oud, van oude en nieuwe Belgen, van mensen die al jarenlang in de stad wonen en zij die er pas hun intrek namen. Het is de kleine zakdoek waarop we samen leven, de publieke ruimte waar we elkaar gewild en ongewild ontmoeten, een plek die continu in verandering is.

Hoe kunnen ouderen en jongeren elkaar vinden en begrijpen? Hoe kan het wantrouwen plaats ruimen voor vertrouwen?

Joost Bonte duidt de context waarin verschillende generaties met elkaar samenleven, toont waar de uitdagingen liggen en formuleert mogelijke antwoorden.    

Joost Bonte wordt "de vader van de straathoekwerkers" genoemd. Tot voor kort was hij coördinator van het straathoekwerk in Oost- en West-Vlaanderen voor SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Hij publiceert geregeld opiniestukken in kranten en tijdschriften over het gevoerde beleid op vlak van welzijn en zorg. Hij is voorzitter van het Kortrijkse sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen. 

Tijdens deze webinar kan je in het chatvenster terecht met al je digitale vragen. Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

Praktische info:

Deze lezing vindt online plaats.

Inschrijven bij ARhus via https://www.eventbrite.be/e/tickets-joost-bonte-over-de-jeugd-van-tegenw...
Via mail ontvang je verdere info hoe je kunt inloggen op de online lezing.

Inschrijven bij

Kenniscentrum ARhus
Tel:
051/691800
E-mailadres:

Partner:

Kenniscentrum ARhus

Over de begeleiding:

Joost Bonte ondersteunde van 2001 het straathoekwerk in Vlaanderen voor SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Tot 2020 was hij er coördinator van het staathoekwerk in West- en Oost-Vlaanderen. Hij publiceert geregeld opiniestukken in tal van kranten en tijdschriften over het gevoerde beleid op vlak van welzijn en zorg. Hij is voorzitter van het Kortrijkse sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen.

Trefwoorden: Online, Activiteit
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info