Jan Mertens over stilte in de storm

U bent hier

Home > Jan Mertens over stilte in de storm

Hoe kan je blijven staan in de klimaatverwarring?

Wanneer

ma, 01/02/2021 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2021-02-01 19:30:002021-02-01 21:30:00GMT+01:00Jan Mertens over stilte in de stormWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 2.50
Studententarief - 2.50
UiTPAS kansentarief - 1.00

 

Het zijn wankele tijden. De huidige coronacrisis confronteert ons met een werkelijkheid die fundamenteel onzeker is en die we niet zomaar kunnen controleren. Deze ervaring kan ons iets leren over de klimaatcrisis. Het is opvallend dat we in discussies over klimaat zo weinig praten over wat die moeilijke waarheid met ons doet. Veel mensen willen liever niet de werkelijkheid van de ecologische crisis onder ogen zien, omdat dat te bedreigend lijkt. Of ze hopen op technologische mirakels.

Misschien is het goed dat we net wel kijken naar wat de klimaatverandering innerlijk met ons doet. En dus wel kijken naar het gevoel van machteloosheid, naar de angst of het diepe verdriet dat we voelen om een planeet die aan het sterven is.

Wat gebeurt er als je die gevoelens wel toelaat? Met jezelf, met de anderen en ... met de wereld?

Het concept van actieve hoop biedt perspectieven om de planetaire werkelijkheid echt onder ogen te zien en daarin de kracht en rust te vinden om te doen wat nodig is.

Tijdens deze avond maken we ruimte voor dit gesprek. Jan Mertens zal de avond inleiden en daarna delen we onze ervaringen.

Praktische info:

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op 
https://www.vormingplusmzw.be/videobellen-tips 

Partner:

Natuur.koepel vzw Zuid-West-Vlaanderen
Stadsboerderij Kortrijk
OIKOS
Oxfam Wereldwinkel Kortrijk

Over de begeleiding:

Jan Mertens (°1965) studeerde Germaanse filologie en woont in Leuven. Hij werkt als ambtenaar voor de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling. Hij is daarnaast onder meer actief bij Oikos en Waerbeke. Hij is ook columnist bij MO*.

Trefwoorden: Online, Activiteit
Er zijn nog plaatsen beschikbaar