Inleefweek armoede 2015

U bent hier

Home > Projecten > Inleefweek armoede 2015

In Vlaanderen moeten 30 000 mensen het met een leefloon zien te rooien. Elke dag opnieuw. En dan rekenen we de vele verdoken armen niet mee. Wat betekent het om dagelijks te moeten rondkomen met een beperkt budget?

En wat als je dit zelf eens aan den lijve zou ondervinden? Dat is pas een uitdaging. Doe mee aan de inleefweek armoede (van 10 t.e.m. 16 oktober 2015).

Wie deelneemt aan deze week gaat akkoord om in die periode te leven met het weekbudget van een persoon in armoede. De grootte van dat budget hangt af van je familiale situatie). Deze campagne loopt over heel Vlaanderen (opgelet; niet overal vindt deze week op hetzelfde moment plaats); hoe meer deelnemers uit diverse gemeenten en steden meedoen, hoe meer invloed deze actie kan hebben. 

Op een startmoment maak je kennis met de andere deelnemers aan de inleefweek. Maar ook tijdens de week is het mogelijk om via sociale media je ervaringen bij te houden en uit te wisselen.

Een slotmoment na deze week bundelt al deze ervaringen. We gaan er ook in gesprek met mensen die dagelijks in armoede leven. Want naast dit persoonlijk beleven willen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij het verzet tegen armoede. En luisteren naar elkaars verhaal en ervaringen is hierin een eerste stap.

We willen ook het stedelijk beleid aansporen hierin mee te stappen, en zo na te denken over de armoedeproblematiek die in de eigen gemeente of stad misschien ook zichtbaar is.

Heb je vragen of wil je meer info: maarten.vanhee@vormingplus.be (056-260 609).

 

In TIELT vond het startmoment plaats op donderdag 8 oktober (20u) in het Sociaal Huis, Deken Darraslaan 60. Na de inleefweek, op donderdag 22 oktober, sprak Jos Geysels, in het kader van Boterhammen in de bib, in Tielt over zijn boek 'De schande en de keerzijde' . Na zijn lezing ging hij met de deelnemers van de inleefweek in gesprek. 

In KORTRIJK vond het startmoment plaats op woensdag 7 oktober(19u30) bij Vormingplus, Wandelweg 11 in Kortrijk. 

Meer info:

Periode: 
oktober, 2015