Huizen on Tour (online)

U bent hier

Home > Huizen on Tour (online)

Den bak?! Het kan iedereen overkomen!

Wanneer

vr, 23/10/2020 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-10-23 19:30:002020-10-23 21:30:00GMT+01:00Huizen on Tour (online)Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 2.00

 

Huizen on Tour is volzet. We voorzien de mogelijkheid om deze online te volgen via een livestream! Inschrijven voor livestream is verplicht!


Er is dringend een alternatief nodig voor onze huidige Belgische gevangenissen. Daarover is men het doorgaans eens. De kerntaak van een gevangenis is de gevangene individueel en veilig voorbereiden op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Zonder herval of recidive dus. En daar wringt het schoentje. 

Huizen on Tour is een gespreksavond waar verschillende sprekers vanuit hun expertise en ervaring hun licht laten schijnen op een nieuw soort detentie in België, in de vorm van detentiehuizen en betere omkadering van herstel en re-integratie. 

Wie krijgen we te horen?

Marijn Devalck en band luisteren de avond op met jailsongs. Op het einde van de avond volgt een gesprek met het publiek.


Huizen on Tour is een initiatief van De Huizen vzw. Deze editie is in samenwerking met Vormingplus MZW, UPV wetenschapspopularisering, Unie Der Zorgelozen en het Humanistisch Verbond, en kadert binnen Rondom Prison.


Huizen on Tour.png


Over detentiehuizen

Detentiehuizen zijn kleinschalige, geïntegreerde huizen waar op maat toegewerkt wordt naar re-integratie na een gevangenisstraf. Sinds kort zijn er in België twee transitiehuizen - Mechelen en Edingen - actief, die heel sterk geïnspireerd zijn op het concept van detentiehuizen.

In de media

Over Rondom Prison

Met Rondom Prison stellen we de vraag hoe we als samenleving omgaan met 'misdaad, straf en herstel', nu en in de toekomst. Rond dit beladen (ethische) thema vervallen burgers en media vaak in een zeer gepolariseerd verhaal. Tijdens Rondom Prison dagen we je uit tot genuanceerde reflectie, verdieping en dialoog omtrent deze maatschappelijke uitdaging, en scheppen we kansen om gesloten werelden een stukje te openen. 

Rondom Prison is een initiatief van De Rode Antraciet, Vormingplus MZW, Hulp- en dienstverlening Open Gevangenis Ruiselede, Vives – maatschappelijke veiligheid, Touché vzw, CAW NW-Vlaanderen - Justitieel Welzijnswerk Brugge, De Huizen vzw, KruisPunt (buddywerking ex-gedetineerden), vertegenwoordigers (gedetineerden) van het A-Team Open gevangenis Ruiselede en Moderator vzw.

Volg Rondom Prison: blog en facebook

Praktische info:

Vrijdagnamiddag 23 oktober om 16u krijg je per mail een link waarmee je toegang hebt tot 'Huizen on Tour - online'.
Bekijk vooraf de tips voor een goed verloop van een online activiteit via https://www.vormingplusmzw.be/videobellen-tips

Partner:

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
UPV - wetenschapspopularisering
Humanistisch Verbond
De Huizen vzw
De Unie der Zorgelozen

Over de begeleiding:

Hans Claus, Vlaanderens eigenzinnigste gevangenisdirecteur (Gent, Brugge, Dendermonde, Oudenaarde), breekt zich, samen met de Liga voor Mensenrechten en vzw De Huizen, al bijna dertig jaar het hoofd over het concept van de Belgische gevangenis van de eenentwintigste eeuw.

Kunstenaar ( schilder, beeldhouwer, dichter ( 8 dichtbundels bij Uitgeverij P ))
Criminoloog ( Ugent 1984 )
Mensenrechtenactivist ( bestuurslid Liga voor Mensenrechten )
Gevangenisdirecteur sinds 1986 ( Gent, Brugge, Dendermonde, Oudenaarde )
Secretaris vzw de Huizen

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.