Het verhaal van Fatima 2.0: kapittelgesprek

Home > Het verhaal van Fatima 2.0: kapittelgesprek

Wanneer

ma, 27/02/2017 - 17:00 - 18:30
Voeg toe aan kalender2017-02-27 16:00:002017-02-27 17:30:00UTCHet verhaal van Fatima 2.0: kapittelgesprekMoorseelsestraat 148 8501 Heule

Waar

Fatima Heule
Moorseelsestraat 148
8501 Heule

Prijzen

Standaardprijs - 0.00

Code: 176994

De gespreksmethode van een kapittelgesprek komt uit het kloosterleven en is heel eenvoudig. Nadat iemand aan het woord is geweest, wordt even lang gezwegen als de tijd dat die persoon heeft gesproken. Dit zorgt voor een aparte sfeer en het creëert verbondenheid en een aandachtige, maar ontspannen aanwezigheid.

We willen het in dit gesprek hebben over de betekenis van verhalen vertellen... 
Iedereen heeft zijn geschiedenis en we vertellen die ook vaak aan elkaar, wat ons overkomt en wat ons bezig houdt, over onze ouders en grootouders, over onze kinderen. We vertellen elkaar voortdurend verhalen, aan onze vrienden, tijdens de werklunch, op café, langs het voetbalveld, in de vereniging,... verhalen over ons leven, over grote en kleine akkefietjes, over onze dromen, onze plannen, onze zorgen. Tijdens dit kapittelgesprek staan we stil bij de vraag waarom we dat aan elkaar vertellen, wat doen die verhalen met ons, wat betekenen ze voor ons… en voor elkaar?

Partner:

Fatima Heule

Over de begeleiding:

Jan Timmerman is stafmedewerker ‘Filosofie en zingeving’ en 'Maatschappij en Milieu'. Naast organisatorisch werk begeleidt hij filosofie-leesgroepen, modereert hij debatten en af en toe begeleidt hij een workshop familieopstellingen. Literatuur is nooit ver weg, lezen is een vorm van puzzelen, terwijl je in de spiegel kijkt. Al lezend verzamel je de stukjes en het resultaat trekt zich, als een horizon, steeds terug. Met meerdaagse staptochten laadt hij zijn batterijen op.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!