Het verhaal van Fatima 2.0: breng je buurt in beeld!

Home > Het verhaal van Fatima 2.0: breng je buurt in beeld!

Maak het verhaal van je eigen buurt met jouw foto’s!

Wanneer

wo, 01/03/2017 - 16:30 - 18:30
Voeg toe aan kalender2017-03-01 15:30:002017-03-01 17:30:00UTCHet verhaal van Fatima 2.0: breng je buurt in beeld!Moorseelsestraat 148 8501 Heule

Waar

Fatima Heule
Moorseelsestraat 148
8501 Heule

Prijzen

Standaardprijs - 0.00

Code: 176954

Maak het verhaal van je eigen buurt aan de hand van jouw eigen foto’s! Heb jij of ken je iemand met een verzameling van foto’s, kaarten en andere beelden van vroeger en nu? Beelden die een persoonlijk verhaal vertellen over de buurt? Kom dan af! Ga met je buren in gesprek aan de hand van elkaars foto’s, en vorm zo samen het verhaal van de buurt. Geert Callens (Gidsenplus) neemt ons bovendien mee in de geschiedenis van de buurt. Dankzij het Museum X zijn we in de mogelijkheid om de foto’s professioneel in te scannen, en misschien krijgt jouw foto een plaats in de beeldbank van Kortrijk.

Deze activiteit kadert in 'Het verhaal van Fatima', een festival vol kunst, verhalen en creatie op de site van het voormalige Fatima-klooster in Heule (org. Wijkcentrum De Zevenkamer en Oranjehuis). Iedereen welkom! Meer info over 'Het verhaal van Fatima' op Facebook.

Partner:

Oranjehuis
Wijkcentrum De Zevenkamer

Over de begeleiding:

"De oorsprong van mijn passie voor de Leiestreek ligt bij een begeesterde onderwijzer uit mijn lagere schooltijd die er in slaagde om de lessen aardrijkskunde en geschiedenis te linken aan ons eigen dorp en de directe omgeving. Mijn verbeelding werd geprikkeld, mijn nieuwsgierigheid was gewekt en kennis, inzicht en verwondering volgden. Die 2 schoolvakken bleken later dan ook mijn enige favorieten.

Mijn rode draad als gids en verteller is steeds het verhaal van de mens en hoe hij hier probeerde te overleven, een samenleving hielp uitbouwen, stad, dorp en landschap vorm gaf en geeft. Gebeten door het verleden en geboeid door het heden zijn de verhalen van de gewone mens voor mij een bron van inspiratie."

www.terramobile.be

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!