Greenify IT: hoe zuiniger omspringen met elektronica & IT?

U bent hier

Home > Greenify IT: hoe zuiniger omspringen met elektronica & IT?

Wanneer

wo, 24/10/2018 - 17:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2018-10-24 15:30:002018-10-24 19:30:00UTCGreenify IT: hoe zuiniger omspringen met elektronica & IT?Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

Code: 188082

Sneller, groter, dunner, meer pixels, smallere randen, ... wie is compleet ongevoelig voor de lokroep van een nieuwe smartphone, een nieuwe laptop, een nieuwe TV? Adverteerders voeden de illusie dat het verhogen van je materieel comfort zal bijdragen tot een groter geluksgevoel. Maar de consumptiedrift hier resulteert ook in een hoge milieubelasting en slechte leef- en arbeidsomstandigheden elders.

Welke maatregelen kan je als consument nemen om elektronica langer in leven te houden? Is het mogelijk (en zinvol) om je huidige toestel te upgraden of te pimpen (of 'upcyclen') met nieuwe functies zoals audio- en videostreaming? Zoniet, waar moet je dan vanuit milieuoogpunt extra op letten bij de aanschaf van een nieuw toestel? Last but not least: wat moet er met je oude toestellen gebeuren?

Tijdens de inleiding (30') krijg je een helikopterblik op deze problematiek, maar we geven meteen ook al tips en handvatten mee om zuiniger (en dus milieuvriendelijker) om te springen met elektronica en IT. Daarna kan je kiezen uit een handvol demo's of workshops.

Programma (zie www.vormingplusmzw.be/greenifyit

Praktische info:

Inkom gratis (donatiebus voor vrije bijdrage)

Over de begeleiding:

Merijn Supply is stafmedewerker ICT bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijk voor alle programma's binnen 'Digitaal & Media'. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen, maar in z'n beroepsleven maakte hij zich vooral nuttig op vlak van informatica. Zijn voorkeur gaat uit naar vrije en open source software. In z'n vrije tijd sleutelt Merijn nog het liefst aan een breed arsenaal aan fietsen en hij weigert koppig om grenzen te erkennen op vlak van fietsmobiliteit. Daarnaast volgt hij de internationale actualiteit en is hij een fervent muziekliefhebber, in het bijzonder van electronica en jazz.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.