'Final Portrait': film met inleiding en nabespreking

U bent hier

Home > 'Final Portrait': film met inleiding en nabespreking

Wanneer

wo, 13/03/2019 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-03-13 19:30:002019-03-13 21:30:00GMT+01:00'Final Portrait': film met inleiding en nabesprekingWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Gratis voor wie inschrijft voor het bezoek aan de tentoonstelling 'Alberto Giacometti. Rétrospective' op zaterdag 23 maart.

Code: 198227

In 'Final Portrait' volgen we beeldhouwer en schilder Alberto Giacometti (gespeeld door Geoffrey Rush) gedurende twee weken. Een groot deel van zijn tijd brengt hij door in zijn atelier. We leren zijn humor kennen, zijn gewoontes, zijn werkschema, favoriete tijdverdrijf en zijn spitsvondige manier van communiceren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend James Lord schilderen. Zijn belofte dat het maar een paar uurtjes duurt, kan hij niet waarmaken. Uren worden dagen. Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti’s laatste meesterwerk.


'Final Portrait', geregisseerd door Stanley Tucci, is een diepmenselijke film die zich focust op de schoonheid van de kunst en de angst voor falen. 


Inleiding door Maarten Vanhee (Vormingplus MZW)


Gratis toegang voor wie zich inschrijft voor het bezoek aan de tentoonstelling 'Alberto Giacometti. Rétrospective' op zaterdag 23 maart (klik hier)

Over de begeleiding:

Maarten Vanhee is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij studeerde geschiedenis in Leuven. Bij Vormingplus is hij bezig met de thema's 'Kunst & Cultuur' en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de communicatie en eindredacteur van het 3-maandelijkse tijdschrift.

Hij raakt door het dolle heen van muziek, film en literatuur, geschiedenis en cultuur, en kalmeert vervolgens in de tuin, met vrijwilligerswerk in een boekhandel en het leren spreken van Italiaans.

Trefwoorden: Biopic, Kunstenaar
Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.