FiloSofa: voor het geluk geboren

U bent hier

Home > FiloSofa: voor het geluk geboren

Wanneer

wo, 13/11/2019 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-11-13 19:30:002019-11-13 21:00:00GMT+01:00FiloSofa: voor het geluk geborenWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 2.50
Studententarief - 2.50

 

Neem plaats in de FiloSofa, waar je je filosofische vaardigheden leert aan te scherpen (premissen checken, argumenten opbouwen, logisch redeneren). Je wisselt van gedachten over uit het leven gegrepen thema’s zoals liefde en geluk, troost en schoonheid, normen en waarden, rechtvaardigheid… Je verhoogt daarbij je kritische zin: hoe stelliger de bewering, des de meer twijfel haar te beurt valt.


De gespreksbegeleider bewaakt de focus, helpt je je argumenten te verhelderen of nuance toe te voegen, en zorgt ervoor dat de conversatie steeds in respect en wederkerigheid verloopt. De moderator legt ook regelmatig linken met filosofie als traditie: welke inzichten nemen we best mee van notoire filosofen of filosofische stromingen?


Dit najaar reflecteren we over geluk. Spontaan komen allerlei filosofische vragen bovendrijven: is de mens geboren om gelukkig te zijn? Is geluk iets om na te streven, iets dat je overkomt? Behoort geluk tot de essentie van mens-zijn? Kan je een zinvol leven uitbouwen zonder geluk? Is ongeluk zinloos...? Het houdt ook het spanningsveld open of geluk hier het 'gelukkige leven is' of het toeval (la chance of le bonheur). En hebben die twee iets te maken met elkaar? Of nog, moet je geluk hebben om geluk te vinden of om gelukkig te zijn?

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.