Feestelijke soepen

U bent hier

Home > Feestelijke soepen

Wanneer

di, 18/12/2018 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2018-12-18 19:00:002018-12-18 22:00:00GMT+01:00Feestelijke soepenZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule

Waar

Heerlijkheid van Heule
Zeger van Heulestraat 51-53
8501 Heule

Prijzen

Standaardtarief - 25.00

incl. €10 ingrediënten

Code: 187449

In deze les bekijken we de vele mogelijkheden en ideeën om feestelijke, gezonde, verfijnde en verrassende  soepen te maken. Je leert hoe zelf een smakelijke groentenbouillon te maken alsook hoe je soepen voldoende romig te maken zonder dat ze zwaar worden. We maken o.a. een velouté en soepen met de seizoeningrediënten van het moment.

www.dezonnekeuken.be

Praktische info:

Meebrengen: Breng enkele potjes mee om wat overblijft na de maaltijd mee naar huis te nemen.

Voor uw weg te vinden naar de Keuken op de Heerlijkheid van Heule…

Als u op een kruispunt bent van de Zeger van Heulestraat met de Lage dreef, slaat u de kasseidreef in die naar de hoeve leidt. Aan het begin van deze oprijlaan, met een betonnen fietspadje naast de kasseien, staat een houten bordje met “Heerlijkheid van Heule” Aan het einde van de kasseien is er parkeergelegenheid. Voor mensen die moeilijk te been zijn, is er de mogelijkheid om de binnenkoer op te rijden. We hebben echter liefst dat auto’s buiten de poort geparkeerd worden. Fietsers (joepie!) kunnen gerust binnenrijden en parkeren bij de keuken.

Om de keuken te bereiken steekt u dwars de binnenkoer over als u door het poortgebouw bent binnengekomen. Aan de muur tegenover u hangt een grote plakkaat in de vorm van een koe. Zij geeft de ingang aan van onze hoevewinkel. De derde deur rechts van de koe is de deur van onze Keuken. Peter zal u daar met plezier ontvangen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.