Een jukebox voor iedereen

U bent hier

Home > Een jukebox voor iedereen

Wanneer

za, 13/06/2020 - 19:00 - 20:30
Voeg toe aan kalender2020-06-13 19:00:002020-06-13 20:30:00GMT+01:00Een jukebox voor iedereenPluimstraat 7 8500 Kortrijk

Waar

De Unie der Zorgelozen
Pluimstraat 7
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Studententarief - 5.00
Abonnementsprijs - 0.00

 

We willen gezien worden.

We willen gehoord worden.

We willen meer redenen hebben om te zingen.

Onder leiding van theatermakers Joep Conjaerts en Margot Van Wauwe maakte een groep spelers uit Welzijnsschakels van de Vlaamse Ardennen een muziektheatervoorstelling over solidariteit tussen de mensen onderling.

Over zorgen voor grootmoeders, kleindochters en sierduiven.

Over het gras maaien en boodschappen doen voor de buren.

Over samen leute maken.

Met Erwin Biebuyck, Luc Bouckaert, Alain De Haes, Maxim De Jonge, Heidi De Potter, Linda Janoglu, Luna Liang Xiahong, Agnes Lodens, Marc Vandenhaesevelde, Gilberte Vekeman, Sébastien Vercaigne en Carine Wamback.

Regie: Joep Conjaerts en Margot Van Wauwe

Een samenwerking van Vormingplus Vlaamse Ardennen Dender, Welzijnsschakels Ronse, Oudenaarde en Geraardsbergen met steun van welzijnszorg en CC De Ververij.

Aansluitend op het toneelstuk gaat Alex Klein, praktisch filosoof, in gesprek met het publiek. Vertrekkend van wat zich in het toneelstuk afspeelt, wordt van gedachten gewisseld over wat we verstaan onder solidariteit, welke plaats solidariteit in de huidige samenleving krijgt en welke plaats het verdient.

Inschrijven bij

De Unie der Zorgelozen
Tel:
056/ 220 400

Partner:

De Unie der Zorgelozen
Schouwburg Kortrijk

Over de begeleiding:

Alex Klijn (°1969) is licentiaat Wijsbegeerte en geaggregeerde voor het secundair onderwijs. (beide aan de Ugent). Daarnaast is hij mindfulnesstrainer (Artevelde Hogeschool) en al sinds 2005 bezig met praktische filosofie – filosoferen met kinderen en het begeleiden van Socratische gesprekken. Professioneel is hij als leerkracht NC-Zedenleer verbonden aan het KA Voskenslaan en als lector filosofie en ethiek aan de hogeschool van Sint Lucas. Als zelfstandige in bijberoep verzorgt hij workshops rond ‘praktische filosofie’ en ‘zelfstandig redeneren’ en geeft hij mindfulnesstrainingen.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info