DigiPinguïns: zet je eigen website op (LAMP + Wordpress)

U bent hier

Home > DigiPinguïns: zet je eigen website op (LAMP + Wordpress)

Linux User Group Kortrijk

Wanneer

di, 02/10/2018 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2018-10-02 17:00:002018-10-02 19:30:00UTCDigiPinguïns: zet je eigen website op (LAMP + Wordpress)Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 187543

In deze workshop leer je hoe je een website kan opzetten voor jezelf, je vereniging of hobby-project. Dit kan op je eigen Linux machine zijn, maar ook op een gehoste Linux-machine bij een externe partij. 

Deel 1: Een korte inleiding waar we je heel wat algemene informatie rond websites te weten komt.  Geen angst, we beperken de theorie tot een minimum. We leggen uit wat je allemaal dient te voorzien om een website op het internet te zetten en hoe je website ruimte kan laten hosten. 

Deel 2: In deze stap installeren we LAMP op onze Linux desktop. LAMP is een eenvoudig te installeren verzameling van software waarmee je super-snel en gemakkelijk een webserver op je machine kan zetten. LAMP staat voor: Linux + Apache + MySQL + PhP

Deel 3: Installatie van het CMS systeem. Een CMS systeem zorgt ervoor dat je eenvoudig - en vaak zonder HTML-kennis - een website op je webserver kan bouwen. Er zijn verschillende goeie open source CMS systemen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld: Drupal, Magento, Wordpress, ... In de workshop zullen we gebruik maken van WordPress als CMS systeem.  

Deel 4: invullen van de website, dat wil zeggen dat we de inhoud aanmaken, een thema kiezen, ...  zodat je website er helemaal uitziet zoals jij het wilt. 

Vereiste voorkennis: deze workshop richt zich op beginners, er is geen speciale HTML kennis nodig.  We gaan er wel van uit dat je de basis vaardigheden van je Linux systeem onder de knie hebt.  Zoals: het downloaden van een installatie pakket, installeren van dit pakket (vb. via apt-get), aanmaken van bestanden en mappen, aanpassen van een tekstbestandje.

DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. We starten de bijeenkomst steeds met een korte nieuwsrubriek over Linux en open-source-technologie (15'), gevolgd door een demo, lezing of workshop. Tussendoor is er steeds gelegenheid voor een losse babbel, waarbij deelnemers ervaring en kennis kunnen uitwisselen (LUG of Linux User Group).

Over de begeleiding:

Liese De Vos werkt als web-ontwikkelaar in de informaticasector.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.