DigiPinguïns: Virtualisatie van je PC (en nog zoveel meer)

U bent hier

Home > DigiPinguïns: Virtualisatie van je PC (en nog zoveel meer)

Kortrijk FOSS/Linux Meetup

Wanneer

di, 01/10/2019 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-10-01 19:00:002019-10-01 21:30:00GMT+01:00DigiPinguïns: Virtualisatie van je PC (en nog zoveel meer)Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

"Everybody believes in something and everybody, by virtue of the fact that they believe in something, uses that something to support their own existence." (Frank Zappa)


Virtualisatie is overal. De meeste mensen kennen het begrip van de realiteit, en misschien heb je ook van termen als virtuele machines en virtueel geheugen gehoord. Maar het concept bestaat al verrassend lang, ook buiten de IT.


In deze bijeenkomst zullen we daarom eerst een breed overzicht vergaren over virtualisatie en de toepassing ervan binnen het universum van bits & bytes.


In het tweede deel zoomen we in op de wondere wereld van virtuele machines. We lichten toe hoe virtuele machines op conceptueel niveau werken en je zal zelf kunnen ervaren hoe virtualisatie de moderne technologie verrijkt.


DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. We starten de bijeenkomst steeds met een korte nieuwsrubriek over Linux en open-source-technologie (15'), gevolgd door een demo, lezing of workshop. Tussendoor is er steeds gelegenheid voor een losse babbel, waarbij deelnemers ervaring en kennis kunnen uitwisselen.

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.