DigiPinguïns: Flatpak versus klassiek pakketbeheer

U bent hier

Home > DigiPinguïns: Flatpak versus klassiek pakketbeheer

Wanneer

di, 08/12/2020 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-12-08 19:00:002020-12-08 21:30:00GMT+01:00DigiPinguïns: Flatpak versus klassiek pakketbeheerWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

Met de opkomst van Flatpak is er voor de eindgebruiker een ruimer aanbod aan Linux-gebaseerde desktopsoftware. Flatpak is een 'containerachtige' benadering van softwaredistributie, waarbij toepassingen in een 'sandbox' (virtuele afgesloten omgeving) draaien. Flatpak is evenwel *geen* oplossing om Windows-software op Linux te installeren.

In deze sessie bekijken we de 'ins and outs' van Flatpak, het aanbod en de instellingsmogelijkheden. We vergelijken Flatpak met de directe concurrentie (Appimage & Snap), en stippen ook nog het verschil aan met echte 'containerisatie' zoals Docker, dat erg populair is in server- en cloud-omgevingen. 

Tenslotte frissen we onze kennis op van klassiek pakketbeheer onder Linux (pakketbeheerders, softwarebronnen, pakketformaten, tarball's, ...).

DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. We starten de bijeenkomst zoals steeds met een korte nieuwsrubriek over Linux en open-source-technologie (20').

Over de begeleiding:

Koen Wybo is leerkracht secundair onderwijs met een passie voor Linux en vrije software (LaTeX, Scribus, Kdenlive, etc). Sinds 2011 heeft hij zich gespecialiseerd in Debian. Koen is de auteur van 'Debian Stretch, Basisboek' (www.linuxleren.nl).

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.