DigiPinguïns: Ethisch hacken met Kali Linux

U bent hier

Home > DigiPinguïns: Ethisch hacken met Kali Linux

Kortrijk FOSS/Linux Meetup

Wanneer

di, 12/03/2019 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-03-12 19:00:002019-03-12 21:30:00GMT+01:00DigiPinguïns: Ethisch hacken met Kali LinuxWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 198314

Overheden, bedrijven en particulieren worden steeds kwetsbaarder voor aanvallen van 'black hat hackers': criminelen die de lekken in computers uitbuiten voor geldgewin of louter om schade te veroorzaken. Daartegenover staan de 'white hat hackers': zij testen computersystemen op fouten en dichten de lekken voordat malafide hackers inbreken. 

Tijl Deneut (Howest/UGent) maakt in de inleiding van deze sessie duidelijk dat cybercriminaliteit een veelkoppig monster is, en hij geeft meteen een resem veiligheidstips voor eindgebruikers. Tijl geeft ook een live demonstratie (met behulp van virtuele machines) van hoe malware zoals Wannacry toeslaat.


Vervolgens schakelen we over naar penetratietests en 'white hat hacking'. De hierbij gebruikte tools vindt je allemaal terug in Kali Linux, een besturingssysteem dat honderden beveiligings- en testprogramma's bundelt. Volgende vragen komen aan bod: hoe installeer je Kali Linux? Hoe kun je in een veilige omgeving testen? Is ethisch hacken eigenlijk wel legaal?


DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. We starten de bijeenkomst steeds met een korte nieuwsrubriek over Linux en open-source-technologie (20'), gevolgd door een demo, lezing of workshop. Tussendoor is er steeds gelegenheid voor een losse babbel, waarbij deelnemers ervaring en kennis kunnen uitwisselen (LUG of Linux User Group).

 

Over de begeleiding:

Tijl Deneut is lector en onderzoeker in de opleiding ‘Toegepaste Informatica’ bij Howest.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.