DigiPinguïns: Backups & encryptie

U bent hier

Home > DigiPinguïns: Backups & encryptie

Wanneer

di, 13/10/2020 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-10-13 19:00:002020-10-13 21:30:00GMT+01:00DigiPinguïns: Backups & encryptieWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

Veiligheid en privacy baart de IT-wereld steeds grotere zorgen. Terecht, want de uitdaging is niet min. Maar wat kan je nu zelf doen om (relatief) zeker te zijn dat jouw data veilig en privé blijft? En kan je dat ook zonder een specialist te zijn?

In deze sessie krijg je een inwijding in de wereld van encryptie & backups. Het doel is dat u daarna zelf of in samenwerking met bepaalde web services met een gerust hart alle dierbare informatie 'end tot end' kan beschermen en afschermen.

We overlopen de belangrijkste encryptieprotocollen en -tools, inclusief de mogelijkheid om informatie te beveiligen zonder dat je als beheerder zelf de data kent (vb wachtwoordmanagement). Hier en daar geven we ook contextuele informatie. Het zal je misschien verassen, maar er speelt zich een heus geopolitiek spel af rond encryptie-algoritmes!

Tenslotte behandelen we de belangrijke tools om aan veilige gegevensuitwisseling te doen. Uiteindelijk zal dit naar een mooie synergie leiden tussen moderne backup-tools en encryptie: een match 'made in heaven'.

DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. We starten de bijeenkomst zoals steeds met een korte nieuwsrubriek over Linux en open-source-technologie (20').

Over de begeleiding:

Ghlen Nagels is software-ontwikkelaar, sysadmin en mede-oprichter van youngsource.be

Er zijn nog plaatsen beschikbaar