Digidokter: Smartphonefotografie: tips & trucs (Android/iOS)

U bent hier

Home > Digidokter: Smartphonefotografie: tips & trucs (Android/iOS)

Wanneer

za, 06/03/2021 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2021-03-06 10:00:002021-03-06 12:00:00GMT+01:00Digidokter: Smartphonefotografie: tips & trucs (Android/iOS)Waalvest 1 8930 Menen

Waar

Bibliotheek Menen
Waalvest 1
8930 Menen

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

Saai! Zo kan je de lancering van nieuwe smartphonemodellen wel noemen. Van echte innovatie lijkt allang geen sprake meer te zijn. Maar er is één terrein waar nog steeds fel geïnnoveerd wordt, en dat is het terrein van de camera(s). De nieuwste modellen bevatten liefst 5 camera’s in een ‘penta-setup’.

De kwaliteit van onze kiekjes neemt dan ook zienderogen toe. En dat is dus vooral de verdienste van steeds betere hardware (cameralenzen, sensor en beeldstabilisator) in combinatie met steeds slimmere software.

Toch begrijpt iedereen dat technologie er nooit in zal slagen om het beroep van fotograaf overbodig te maken. Fotografisch inzicht en vaardigheden blijven - ook bij hobbyfotografen - cruciaal om tot betere foto’s te komen.

In deze Digidokter-sessie overlopen we daarom een hele rist fotografische tips. En je krijgt ook een kort overzicht van populaire fotografie-apps (Snapseed, Instagram e.a.) waarmee je je foto's kan nabewerken of delen. Tot slot leer je ook hoe je je foto's automatisch kan laten backuppen in de cloud. Dat laatste punt vergt bijzondere aandacht, want heel vaak bevinden zich honderden foto's en filmpjes op een smartphone die je in één klap kan verliezen!

Praktische info:

Inschrijving via Bib Menen 056 51 58 70 of bibliotheek@menen.be

Partner:

Cultuurcentrum De Steiger vzw
Bibliotheek Menen

Over de begeleiding:

Rudi De Bruyne is gepassioneerd hobbyfotograaf (bekend als @snapshot_one op Instagram)

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info